Ett liv värt att kämpa för. - Att älska livet och moderjord.

Att älska livet och moderjord.

Hej mina vänner.
 
I dag hade jag tänkt att ta upp detta med livsglädje och goda energier, men även bjuda lite mer på mig själv. Så titta för guds skull inte på min hemma outfit. Här får ni inga mode bilder, här är det rena rama verklighet a´la buschen.
 
Jag kom att tänka på detta ämne då jag gått ur en attraktionslagsgrupp och in i en annan. I den fösta menade de på att jag skulle kunna tänka bort mina diagnoser. Vore det så lätt hade jag redan gjort det då jag faktiskt tagit det mesta i mitt liv med ro. Jag tror mer på att det är hur man tänker när man har diagnoser som är det viktiga, att man inte tappar hoppet och kan ändra sitt tankesätt när man inte känner sig helt ok.
 
Jag äter hellre medicin och lever än att jag slutar och kanske dör. Det mörka som kommer över mig kan jag inte tänka bort vill jag lova, där och då finns det bara jag och mina tankar. 
 
Nu till positivitet, för det måste man ju ha när man vill att just detta fungerar. Att älska livet och jordens olika under.
 
Jag kan förstå att när man har ont eller när man mår riktigt psykiskt dåligt så är det svårt att verkligen älska livet för man undrar varför livet har varit så tuff mot en, vad har jag gjort för att förtjäna detta helvete? 
 
Been there, done that!
 
Plötsligt en dag kom jag på att det inte är någon idé att beklaga sig eller tycka synd om sig själv. Om man inte försöker se det positiva i livet så tänker jag att vägen till ålderdomen blir väääääldigt lång. Ja, vi har ont, ja vi känner till det där svarta hålet, det är helt normalt, det är också ok att tänka att varför just jag. Vad händer om vi stannar kvar i den tanken? Blir livet lättare? Oftast inte. 
 
Alla mina dagar är inte bra, vissa dagar kommer jag knappt upp ur sängen och vet ni, jag tillåter mig att få känna precis så just då. Sen tackar jag kroppen, för tänk va bra att den faktiskt säger STOPP! Ta det lugnt nu och vila.
Det är viktigt att lyssna på våra kroppar, för de vet vad som är bäst för oss. Kropparna förvarnar oss att nu orkar vi inte mer. 
 
Hur får man energi från moder jord?
 
Jo, jag ska berätta lite om det. Jag är en skogsmänniska, det var jag inte från början, men har dragits mer och mer mot skogen, där hittar jag precis allt det som min själ behöver, att krama  mina träd tröstar mig.
Även vattnet ger mig energier, även där kan jag hitta ro, däremot finner jag en annan sorts ro just där mot den jag får i skogen. Båda behöver jag. 
 


Något som jag och barnen älskar att göra är att springa ut i regnet och dansa runt, den där känslan av moder jords renande droppar, dropparna som ser till att allt det gröna växer, dropparna som ger kraft och rening, så underbara. När man sedan kommer in igen så känns det som att alla jobbiga energier bytts bort och att det kommer in nya energier som ger oss nytt liv. Ett ny start på ett sätt. Sen känner man sig som ett barn på nytt och det är underbart. Att vara vuxen hela tiden tar på ens krafter, eller hur?


 
Nu undrar jag hur du, min kära läsare, hittar glädje, ro och ny energi till er kropp och själ?
 
Det sista jag vill berätta om allt detta är att attraktionslagen fungerar alldeles utmärkt för mig. I går satt jag och tänkte att så kul det är att jag vann en tävling. Testad på lite, gissa vad som hände idag? Jo, jag vann 4 biljetter till Mia Törnbloms föreläsning i Karlstad samt bok eller böcker, vet inte vilket, som kommer skickas hem till mig. 
Just nu är jag så fantastiskt lycklig och jag har skickat ut flera tack till universum, två vänner har tackat ja till att följa med, nu har jag skickat ut att jag vill ha med med mig de bästa tänkbara människorna till föreläsingen. Sen får vi i slutändan se vilka det blir. Just nu njuter jag bara av vad jag har vunnit, för Mia är fantastisk.

Ha nu en underbar natt med fina drömmar, så hörs vi i morgon. 


#1 - - Jennysvardag:

Det är verkligen så viktigt att lyssna på sin kropp. Jag har börjat göra det mer och mer nu. Din hemma outfit ser så skönt ut ju :)

Svar: Tack, det är den ❤
sandifighter

#2 - - Anonym:

Vilket bra inlägg som alla dina andra!
Super fina bilder också!
Jag tycker det är super vikitgt att lyssna på ens kropp! Det har jag blivit mkt bättre på! Känns super härligt att ha blivit det! Kramar ❤️💗

Svar: Det är jättebra att du blivit bättre på det. Superviktigt ❤
sandifighter

#3 - - nouw.com/sannaevelyne:

Så BRA DU skriver! Tror att just detta är så viktigt; må dåligt just där och då men sedan måste man även försöka rycka upp sig hur svårt det än kan vara. Jag tycker bästa medicinen är att umgås med nära & kära - människor som faktiskt bryr sig om en 💗

Svar: Ja det är så sant ❤
sandifighter

#4 - - Becka Lindhe :

Jag hittar sällan min ro i kroppen men har mycket med att göra hur jag mår och hur mina dagar är.

Just nu är både mitt självförtroende och självkänsla kaos, den går sakta sakta uppåt men är långt ifrån så som den ska vara :/

Svar: Ja då är det verkligen tufft. Det gäller att hitta roten till det dåliga,självkänslan för att sedan försöka läka innifrån ❤
sandifighter

#5 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Det är för mig som för dig, en utmattning fick mig att inse naturens kraft och jag behöver komma ut i naturen för att låta kropp och själ läkas. Jag tänker att alla människor någonstans mår bättre av naturen än av hetsen i vardagen.

Svar: Ja det tror jag med att de gör. Vi är ju det från början, jägare osv.
Vi behöver finna tillbaka till den känslan man finner i skogen ❤
sandifighter

#6 - - Therese Carlsson:

Härligt att du delar med dig av detta, man ska lyssna på sin kropp . Fina bilder 😊

Svar: Tack ❤
sandifighter

#7 - - Carina:

Härligt inlägg....

Jag håller med dig att skogen är en energigivande källa...likaså havet. Jag har tankat energi idag i skogen tillsammans med hundarna....där mår jag gott.

//MVH Carina

Svar: Ja, jag med. Är ute ofta, men i dag blir det en hemma dag för mig pga all regn ❤
sandifighter

#8 - - Mina:

Älskar din hemma outfit, ser så skönt ut. Du har så rätt, det är viktigt att lyssna på kroppen och hitta det som är bra för både kropp och själ ❤ För mig är det i skrivandet och fotografwrande jag hittar min ro ❤

Svar: Ja skrivandet skänker mig också stor lugn. Tack, jag älskar verkligen "byxorna" som jag i bland gör om 😂
sandifighter

#9 - - Anna:

Så härligt outfit vännen! Att lyssna på kroppen är det bästa och finaste man kan gör för sig själv. Stor kram finaste du! <3

Svar: Ja det är det verkligen. Tack ❤
sandifighter

#10 - - Emma:

Tycker att du är sjukt snygg och ser så lycklig ut på bilderna! Så himla bra text som man verkligen tar åt sig av och mår bra av att läsa

Svar: Tack, ja just där och då var glädjen enorm ❤
sandifighter

#11 - - Diana Saelöen/fibrolivet:

vilket härligt inlägg...jag tror inte att vi kan tänka bort våra diagnoser, men det blir betydligt lättare att leva med dem om vi tänker positivt

Svar: Precis så är det ❤
sandifighter

#12 - - Amanda:

Du är så himla klok, spelar ju ingen roll hur mycket man gnäller det blir ju inte direkt bättre. Något som jag har lärt mig mer och mer är att lyssna på min kropp det är verkligen viktigt :) <3

Svar: Det är det ❤
sandifighter

#13 - - Jessica :

Oj vilket inspirerande inlägg ❤️ för mig ger skapande och kreativitet glädje och ro men även mina katter känner ja tex oro och så lägger ja mig och klappar och gosar med en av katterna blir ja lugn ❤️

Svar: Ja visst ger djuren oss lugna med ❤
sandifighter

#14 - - Det är sant, jag tror att ju mer man försöker se vad som är bra trots allt. desto mer blir man öppen för att ta i mot bra saker & då blir livet trots allt lättare.:

Jag tror att det är rätt inställning, försöker man hitta det som är bra i livet trots att det är jobbigt så öppnar man upp för att ta emot bra saker vilket gör att man i slutändan mår bättre än om man bara ser allt det negativa..

Svar: Precis så är det ❤
sandifighter

#15 - - Michelle :

Du är härlig du va bra att du skriver om detta tycker jag 👌🏻

Svar: Tack ❤
sandifighter

#16 - - Hanna Karlsson:

Så viktigt inlägg och påminnelsen om att lyssna på kroppen är guld värd. Häftigt att du vann tävlingen och få gå på föreläsningen med Mia Törnblom. Har inte läst något av henne men har förstått att hon är riktigt duktig.

Svar: Hon är fantastisk ❤
sandifighter

#17 - - Sofie:

Springa ut i regnet och dansa låter uppfriskande roligt 😁❤️

Svar: Det var det, vi hade superkul 😂😍😍
sandifighter

#18 - - Fnulan:

Åh världens bästa Mia. Hälsa henne så gott från mig om du får chansen <3

Svar: Det ska jag göra, jag är ju Fnulans groupie 😉
sandifighter

#19 - - Marie:

Helt klart är det så, man ska lyssna på sina kroppar och få må bra så är det ju, man får även ha ont och må dåligt emellanåt

Svar: Precis, bara man inte fastnar i det dåliga ❤
sandifighter

#20 - - Anneli - spinkfingerphoto:

Så jäkla viktigt att lyssna på sin kropp! Jag har varit utmattad och jag har problem med knä. Jag är otroligt tacksam och stolt att jag har förmågan att pausa när kroppen säger ifrån. För att finna ro ger jag mig iväg med kameran ut i naturen eller så sätter jag mig i tystnad vid sjön eller havet :)

Svar: Ja visst är det underbart. Våra kroppar, själar och hur de passar i naturen är underbart ❤
sandifighter

#21 - - Evah Åberg:

Vilket bra inlägg :) Naturen påverkar en väldigt mycket. Jag älskar att ta en promenad i skogen. Det ger sån energi

Svar: Ja det gör det verkligen.
sandifighter

#22 - - Kamilla:

Springa ute i regnet är helt ljuvligt. Regn är så naket och befriande på något sätt

Svar: Ja visst är det ❤
sandifighter

#23 - - Fröken Rödlök:

Vilka härliga bilder :) Gillar din outfit.. Det där med vattnet känner jag igen mig i, jag får alltid ro när jag sitter vid havet eller en sjö!

#24 - - Anna:

Åh, så roligt att du ska få gå och se Mia. Jag fick den möjligheten när hon var nere i Malmö! Fantastisk kvinna <3

Svar: Ja det är hon verkligen ❤
sandifighter