Ett liv värt att kämpa för. - Adventskalender dag 3
Självkänsla och livskraft #inspiration, #kärlek, #livsglädje, #motivation, #positivitet, #självkänsla

Adventskalender dag 3

 
I dag är det den tredje dagen av min julkalender och jag hoppas att ni gillar den lika mycket som jag gillade att skapade den.  
Jag har ju nämnt att jag kommer ha flera olika grenar i den, som självkänsla, tacksamhet och självförtroende. Det kommer finnas information och det kommer att finnas olika utmaningar att göra.
Själv har jag levt med dålig självkänsla hela livet och än i dag jobbar jag stenhårt för att kunna älska mig själv helhjärtat. Det är inte lätt att ha ren kärlek till sig själv. 
 
Har ni tänkt på hur fort livet rullar på hela tiden, så pass mycket att vi inte hinner stanna upp och bara vara i nuet. Tänk också hur mycket vi egentligen klagar på i livet och det finns hur mycket som helst att klaga på. Var och varannan har någonting att spy galla över, så även jag. Därför hoppas jag att mina tacksamhetsövningar ska få er att stanna upp, att vara i nuet och inse hur mycket vi har att faktiskt vara tacksamma över.
 
Jag hoppas att ni genom tips och tankar faktisk kan stanna upp och bara vara. Kunna titta er omkring och hitta dessa fina tacksamheter runt om kring oss, varje dag. 
 
Minns ni när man var liten och man sa att man inte ville ha maten, hur snabb mammorna var att säga att vi skulle tänka på barnen i Afrika. Jag var nog inte den enda som sa skicka det till dom då.
Nu kan vi ju inte skicka maten till dem, hur gärna man än skulle vilja. 

Jag är så tacksam för att jag kan unna mig en fika med en vän då och då.

Fakta galen som jag är så var jag ju tvungen att kolla upp detta med mat och hungern i världen. Nu har jag kollat flera källor och de har varit ungefär likvärda, men hur pass mycket sanning det är i siffrorna kanske ni förstår att jag inte kan svara på. 
 
Visste ni att det finns  närmare 124 miljoner människor i 51 olika länder som är drabbade av akut brist på mat. 815 miljoner människor i världen lever på gränsen till matbrist. Det är helt galet mycket, tänk om man kunde skicka all överskott till dem. 

Med detta i tanken skulle jag vilja att vi i dag tänker lite extra på just vår mat och det vi äter. Vi kan välja helt fritt vad vi vill äta för mat och vad vi tycker om att äta. Jag är tacksam för den lyxen vi har genom att bo i ett i-land. 

Däremot tror jag att vi är många som ofta tar maten vi äter för givet.

Därför vill jag att vi tänker lite extra över den mat vi äter. Jag vill att vi med andakt tar in lyckan över att kunna få äta. Att vi faktiskt tackar oss själva/universum/ Sverige för den mat vi faktiskt kan äta oss mätta på. Tacka tyst för dig själv eller högt, hur du än vill. Bara du tackar för de mål mat vi har framför oss och kan äta oss mätta på. 

 

Tack för att ni läser och jag hoppas ni får en fin dag. 

 


 


#1 - - Yela:

Så fint med kalendern vännen, det uppskattas verkligen❤️ Haft en tuff vecka men har saknat att kika in hos dig! Har och har tyvärr Också alltid haft dåligt självförtroende. Jag tackar alltid Gud för maten & ber för dom som har det svårt❤️
Försöker också alltid att äta upp & inte slänga mat men önskar verkligen jag blev bättre på det. Får så ont i hjärtat för hur hemska levnadsförhållanden så många har. Massa kramar❤️

Svar: Tack. Ja det gör vi med ❤
sandifighter

#2 - - Orsakullan mamma vid 20, specialpedagog:

Viktig poäng där gällande maten, brukar försöka påminna elever och även sonen att bara ta så mycket som man orkar. Alltså börja med lite mat och ta mer sen, har svårt för det där med att slänga mat och främst kött. Kanske just köttet för ett djur dött helt i onödan när vi slänger det. Hemma sa aldrig någon detta om Afrika däremot skolan :-p.

Svar: I barnens skola hade en tävling med en annan skola här i kommun om vem som kunde slänga minst. Min son bröt i hop och slutade äta på skolan. Han fick en egen hink och räknades inte med i tävlingen. Det är få gånger som han äter upp, men här har vi katter som äter resten 😂
sandifighter

#3 - - Mina:

Så sant <3
Man ska verkligen vara tacksam över att få äta sig mätt varje dag. För oss är det självklart och jag brukar säga det till barnen att de är lyckligt lottade som får mat. Det finns till och med barn i en närhet som kanske bara får mat i skolan och ingen mat hemma.
Det där med Afrika var väldigt vanligt att lärarna sa i skolan men egentligen är det väldigt konstigt, som tur är hänger det uttryckt inte i sig <3
Tack för ett bra inlägg vännen <3

Svar: Nä, det är verkligen skönt ❤
sandifighter