Ett liv värt att kämpa för. - Julkalender dag 4.
Självkänsla och livskraft, Tips och listor #inspiration, #livet, #livsglädje, #motivation, #positivitet, #självkänsla

Julkalender dag 4.

Något som jag vet att jag själv grämer mig mycket över, är rädslan för att det jobbet jag gör inte duger till. Att jag inte är tillräckligt bra. Dessa tankar snurrar tillslut bara fortare och fortare tills ångesten dyker upp.

Jag har så svårt för det hela, som när det kommer till bloggen, duger mina inlägg, ska jag skriva om något annat, vad vet jag om självkänsla och självförtroende, vad ger mig rätten till att lägga ut en julkalender för att uppmuntra andra. Kanske skulle jag skriva roligare, kanske skulle jag skriva mer om barnen eller det jag köper, kanske borde jag bli bättre på detta och detta....

Ja, ni ser ju. Det är inte undra på att ångesten ligger runt hörnet och surrar, jag är som gjord för att ångesten ska hoppa på mig och göra livet surt för mig. Inte kan väl jag vara den enda där ute som känner likadant.

Nä jag vet att vi är fler, vi är många som söker uppskattning, ett uppmuntrande ord, att höra att man gör ett bra jobb osv. Jag vet själv hur jag frågar nära och kära om min blogg är tillräckligt bra. Dyslexin blir lite värre när jag är trött och när maken läser och säger till att det blivit fel (jag har bett han säga till mig om det) ja, då är det där hjulet i gång igen. 

 

Bilden lånad från google.
 
Däremot nu när jag fick tänka till om denna julkalender, då jag skapade den, så har jag kommit fram till att jag visst kan skriva om självkänsla och sjävförtroende för jag vet vad det handlar om, jag vet hur det är att lida av det.

Varför skulle jag ändra min blogg? Ett av barnen vill inte ens synas på kort, som familj har jag inte mycket att skriva om, inredning är jag inte ett dugg intresserad av och mode...nja förutom smink så visst köper jag kläder, men inte hela tiden utan mina är lite äldre. 

Däremot att vara kronisk sjuk vet jag något om, jag vet hur det är att känna att man inte alltid räcker till. Jag älskar att skriva även om det blir fel då och då. Ingen fara skedd, jag kan alltid gå tillbaka och ändra på stavfel. Jag jobbar på mig själv varje dag och det är något som jag absolut vet hur man delar med sig av. 

Om jag älskar det jag gör, varför behöver jag bekräftele från något håll, så länge jag gör mitt bästa så kommer jag alltid att duga som jag är. Stora och små "missag" kan alla göra och det är något man kan lära sig av. Jag lär mig saker om mig själv varje dag, både bra och dåliga egenskaper. Båda får plats i mitt liv, men det jag tycker är för irriterande kan jag alltid jobba bort. Det är inte lätt, det är ett tufft jobb, men det går. Hur kul skulle det vara om livet var för enkelt och man alltid flöt fram utan stormar. Jag tror det skulle vara lite småtrist faktiskt. Att vi får en chans att stanna upp och tänka på vad vi gör och hur vi gör det....just det är livet. 

Så för att sammanfatta mitt inlägg:

Det spelar ingen roll om det du ska göra är stort eller litet, om du gör ditt bästa varje dag så skapar du automatiskt hur du vill leva. Om du påminner dig själv att du gör ditt bästa så kommer du lära dig av dina misstag. Har du haft en dålig dag? Acceptera det som hänt och inse att även i dag har du växt lite till.

 

 
 
 
 
#1 - - Madde:

Du duger precis som du är. Du är till och med grym på det du gör. Kika in på min blogg idag. Idag är du bakom dagens lucka 😊

Svar: Tack snälla fina. Vilka fina ord du använder om mig, blir alldeles rörd fina Madde ❤
Jag var inte och kikade, men har inte orkat läsa någons blogg på ett tag ❤ Tack snälla, goa ❤
sandifighter