Julkalender dag 5

 
Något som jag använder mig av är olika affirmationer, jag kan använda dem väldigt mycket under en period när det är något nytt jag behöver känna i hjärtat, just nu är det mycket om att öppna mitt hjärta, att älska mig själv. 
Hjärnan tänker många tusentals tankar varje dag, några är positiva och andra negativa. Hos mig är det mycket som programerats i hjärnan sedan jag var liten, de flesta negativa.
 
Visste ni att vi kan medvetet påverka vad vi tänker och säger om oss själva. 
 
Det kan vi och här fungerar affirmationer perfekt.
Vad är då en affirmation?
En affirmation är en medveten vald, positiv instruktion till dig själv, som hjälper dig att skapa det du vill ha. Genom att upprepa dessa egenskaper om dig sjäv kan du omprogramera ditt undermedvetna, det kommer påverka dig positivt. Sätt gärna upp affurmationer på ett ställe där du ser affirmationer ofta. Ha den i fickan, tänk den flera gånger varje dag och säg det gärna högt då och då. 
 
Nu under jul och nyår är det många som saknar orken att fixa i rdning inför jul, det finns människor som sitter ensamma och saknar andra omkring sig. Skulle du tro om jag säger att du inte behöver för alltid sitta hemma själv? Fundera på vad som saknas i ditt liv och förändra dig själv emot ett mål. Det kan vi vare sig vi har ork eller inte. 
 
Min vardag, men jag ger inte upp. Jag kommer alltid kämpa mot nya mål.

Jag försöker detta hela tiden. Jag har jätteont dagarna i ända, jag har ett trasigt psyke som jag känner av då och då, men genom olika affirmationer så öppnar jag upp hjärnan mot en förändring hos mig själv.  För mig skulle det aldrig fungera att gräma mig över det som har blivit min lott. Vi har förmågan att välja vilket sätt vi tar saker på, antingen försöker vi ändå se det positiva i livet eller så kan vi sitta och tycka synd om oss och skylla allt på våra sjukdomar. Det ger oss däremot ingenting i slutändan. 
 
Med tanke på vad min blogg handlar mycket om dvs kronisk värk och kronisk depression så tycker jag att denna affirmation passar många av oss susen och samma för de som har det extra jobbigt under december månad.

 

 "Min förmåga att överkomma mina svårigheter och utmaningar är gränslös"

 


 

 #1 - - Ullie:

åh nj har någon mer gått bort oxå ? som vi hade förra året vill du nog inte heller ha tillbaka detta
beklagar gumman o ja du är bra .. väldigt bra <3

Svar: Ja, två stycken fina människor ❤
sandifighter