Julkalender dag 8

I dag är det andra advent och snart är det jul. Härligt eller hur?!
Min mamma gick bort i slutet av nov 2010, sedan dess har jag haft äldigt svårt för jul. I år däremot känner jag hur det har släppts mer och mer. Idag finns hon där som ett fint minne och inte som ett öppet sår. Om jag ska vara ärlig så är det ganska skönt, jag vet att jag har läkt och fått sörja som jag har behövt. 

Fotosession med maken, då kan vad som helst hända.
Blus från nakd

På ett sätt har jag valt att släppa in mer lycka i mitt liv och säppt på det jobbiga mer och mer. 
 
Det är något vi är bra på, att hoppas att någon annat / något annat kan skapa vår lycka. Jag vet att jag är suverän på det, Jag tror definitivt inte jag är den enda. 
Det är jobbigt att veta att det är endast vi själva som kan styra vår egen lycka. Man kan inte skjuta över det på någon annan. Ex. om jag hade ett hus vore jag lycklig, om jag hade en partner så skulle jag känna lycka, om jag hade en överflöd av pengar så vore jag lycklig.
 
Det vi glömmer är att lyckan kommer från oss själva. Inifrån oss, innifrån våra hjärtan, det är vi själva som bestämmer över vår egen lycka. Det finns ingen och ingenting som kan komma och göra dig till en positiv och lycklig människa, bara du själv. Det är helt enkelt bara vi själva som är ansvariga för vår egna lycka.
Vi kommer bara bli besviken om vi söker lyckan utanför oss själva.
 
Därför blir dagens lilla tips:
 
Ta ansvar för dina känslor och gör det varje dag!