Ett liv värt att kämpa för. - Tips på alternativa behandlingsformer- Massage med holistisk syn.

Tips på alternativa behandlingsformer- Massage med holistisk syn.

Under hösten kommer jag ha en speciell grej i bloggen,  jag har intervjuat människor med olika alternativa behandlingsmetoder.
I dag fortsätter jag med serien som jag påbörjade i förra veckan, du kan hitta den första delen här.
Om du vill få kontakt med de som skriver så finns där en länk på deras namn som man kan klicka på.

Nu kör vi igång med intervju nummer två.

 

Hej Soraia. Tack för din hjälp och medverkan till min intervju.

 


Vad säljer du för tjänster/behandlingar?

Jag jobbar som massageterapeut, jag har flera olika behandlingar bl.a. svensk klassisk massage, idrottsmassage, undersökningsmetodik, mm.

Jag har alltid haft en vilja att hjälpa, arbeta med människor, men det var först 2012 när jag var sjukskriven från mitt gamla arbete som jag insåg det.

I mitt gamla arbete så jobbade jag med ett enformigt arbete och det gav mig både rygg och nackskada. För detta tog jag medicin, men det kändes aldrig riktigt bra och därför började jag leta efter ett annat alternativ för att kunna förbättra min hälsa/skada. 

Andra alternativa behandlingar började intresserade mig mer och mer. Jag utbildade mig först till PT och kostrådgivare och sen inom friskvård och massageterapi. På grund av alla mina utbildningar så kan jag få en helhetsbild av kunden och hur kroppen hänger ihop.

 

Hur går själva behandlingen till?

Jag börjar alltid första besöket med en konsultation för att få en helhetsbild av kundens historia som gav skadan eller sjukdomen. 

Sedan gör jag en undersökning av kundens kroppshållning, men också olika muskeltester för att jag ska komma fram till den bästa behandlingsmetoden för varje kund. Varje behandling tar 60-90 minuter och efter avslutad behandling kan kunden få rekommendationer kring träning eller rehab. 

 

Hur länge har du jobbat med detta?

Började arbeta som terapeut för 3 år sedan, då hyrde jag in mig på ett rum i centrala Göteborg och där märkte jag att många människor har ont i just nacke och axlar på grund av olika livssituationer tex arbete, träning, stress mm. 

Jag vill hjälpa människor att återfå balans med kroppen, men också hälsan genom alternativ behandlingar i stället för mediciner. 

 

Vad anser du vara hälsofördelarna med behandlingarna?

Med massage mår man mycket bättre både fysiskt och psykiskt, det onda går över, men i bland kan man behöva komma tillbaka. Särskilt om man har haft skadan/problemet under en längre tid. 

 

Hur tror du att massagen kan hjälpa någon med kronisk värk?

Det är en alternativ behandling som man kan få via recept. Man mår bra av det, men det kan ta ett par behandlingar för att man ska må bättre. 

Jag har själv blivit hjälpt av det, då mina kroniska bekymmer är borta och i dag är jag helt frisk.

 
 
Hoppas ni gillar denna serie med olika "behandlingsformer" Jag står själv inte bakom några produkter/terapiformer, så intervjuerna är inte vinklade ifrån min sida. Utan denna serie är för att ni , men även jag ska få en inblick på olika alternativa behandlings metoder. Kanske blir ni extra intresserade av något som jag fått med i bloggen. 
Jag frågar även alla om jag får länka till en internetsida, deras egna länk val. Klicka på deras namn så får ni mer information om dem och deras produkter/terapiformer.
 

 


För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. 
Där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.
 
Gillar du inlägget så glöm inte att trycka på hjärtat, det skulle uppskattas mycket ❤
 
 
 
 #1 - - Christine:

Vad fint att du delar med dig av detta! Superbra att få ta del av alternativa metoder. <3

Svar: Ja, jag tror att det finns många med värk som kan behöva det ❤ För mig är massagen en gång i månaden jätteviktig för att min kropp ska orka.
sandifighter

#2 - - Nilla:

Väldigt intressant 😊

Svar: Visst är det 🙂
sandifighter