Ett liv värt att kämpa för. - Tips på recept och tankar kring mitt bloggande.

Tips på recept och tankar kring mitt bloggande.

Klockan är 20.00 och jag tittar på hockey för fullt, vi är inne i andra perioden  och när jag säger vi så menar jag allsvenskan och Bofors IK (vilket vi inte heter längre tydligen).
Det går bra för oss just nu och det gillas (vi förlorade matchen rejält) 
 
I dag är jag helt slut efter gårdagen med pappa och min bror. Vi har ställt pappa i kö till ett seniorboende och varit till sjukgymnast också. Det hela är så konstigt, två läkare ser KOL liknande på röntgen. KOL sköterska säger att han har det, men sjukgymnasten berättade i går att allt med andningen såg bra ut. Vi åkte dit i tron om att han skulle få hjälp med någon rörelseträning, men så var inte fallet. Kändes som att vi inte fick någon hjälp med just den grejen. Båda blir ganska krävande på energi, vilket gör att jag som högkäsnlig blir helt slut i huvudet. I dag har det därför varit skönt att vila. Jag blev som sagt helt utmattad av gårdagen så idag fick maken ta VAB. Dottern kräktes nämligen 3 gånger, samtidigt så händer detta lite då och då utan att det är magsjuka, hon har alltid haft problem med magen, ända sedan hon föddes. För att vara på den säkra sidan så får hon vara hemma torsdag och fredag ändå. Skulle aldrig falla mig in att skicka i väg hennes trots att vi inte vet vad det beror på. 
 
Jag har tänkt på en sak. Jag skriver ju om fibromyalgi och depression, men det jag har upptäckt är att väldigt få människor med fibro läser min blogg. Det delas när jag skriver igenkännande av fibro symtom, men det är det enda. Jag följer samtidigt en annan blogg som skriver om kroniska sjukdomar, där är det en hel del av rubriker med hur en kronisk sjuk känner sig, vad allmänheten ska veta. I grupper så är det mycket prat om hur man mår, men det positiva verkar inte riktigt gå hem. Jag känner att i stället för att titta på det vi inte klarar av, varför inte koncentrera sig på det vi faktiskt klarar. 
Jag har numer slutat delat mina länkar i olika grupper vilket gör att läsarna droppat en hel del och det känns lite teåkigt givetvis. Det finns gånger man tröttnar på att sitta och leta information som människor sen inte läser. Söker man på bloggar med fibromyalgi så slutatde de flesta skriva 2016-2017, i dag finns det väldigt få bloggar med information om just fibromylgi, vilket jag kan förstå då det är svårt att nå fram till människor. Jag vet heller inte vilka inlägg som går bäst hem och vilka jag ska skriva mer om eftersom det är få utav de människor som verkar läsa min blogg som verkligen trycker på hjärtat längst ner, kanske ska jag ändra det till en knapp där det helt enkelt står "gilla" (om jag kan). 
Kanske en dag lyckas jag nå människor om jag fortsätter att leta information om värk, vem vet. Vissa stunder känns det tungt som just nu. 
 
Sist, men inte minst så vill jag berätta lite om mina samarbeten. Jag vill att ni ska vet att jag inte bara godkänner vilka samarbeten som helst, utan mina samarbeten är noga utvalda för att de ska passa just till min blogg. Jag vill inte ha bara för att ha, utan de ska även göra nytta för er och för mig. Jag lägger även in mycket tankeverksamhet och kärlek bakom varje inlägg. Det gäller i och för sig inte bara samarbeten utan allt.
 
Jag fokuserar även på det positiva, det är enormt viktigt för mig också, att jag inte ska ha en negativ ton i mina inlägg. Trots smärta och problem med psykik ohälsa så är det just det jag gör. Jag kan inte ändra min barndom, men jag kan berätta om den för att uppmärksamma andra om vad som kan hända med barn som blir behandlade som jag har blivit. Det jag däremot kan ändra är min framtid och hur jag tänker kring mina diagnoser och jag hoppas en eller två människor ska bli hjälpta av det jag försöker få fram genom min blogg. 
 
Det var lite kvällsfunderingar. Minns ni att jag hade en intervju med Hanna i går om ketos bland annat? 
Hon har faktiskt även inspirerat mig att byta kost, så i dag äter jag ketokost också, men inte lika strikt som Hanna. 
 
I dag vill jag tipsa er om vår middag. Blomkålssoppa med bacon.
Det var supermums, både jag och maken åt för glatta livet haha. 
Medans jag tog kort på skål så höll jag på att bränna upp hela huset, skulle vik upp duken och den hamnade i en av de tända ljusen och tog eld. Jag hann att se det fort, så både duken och huset blev räddade i tid haha. 

Dagens måltid, blomkålssoppa.


 
Recept inställt efter makens mått och vikt (2 portioner)
 
400 g Blomkål
40 g Smör
300 g Kokosgrädde
 2 dl  Vatten
1 Klyfta vitlök
Salt
Svartpeppar
100 g Italiens lufttorkad skinka
 
Koka blomkål mjuk. Slå sedan av vattnet och mixa bomkålen med en mixer. Tillsätt pressad vitlök, kokosgrädde och vatten. Koka upp och sjud i några minuter. Smaka av med salt och peppar Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. 
 
Hacka skinkan i mindre bitar och stek knaprig i smör, toppa sedan soppan med skinkan. (vi hade ingen sådan skinka hemma så det fick bli bacon för oss)
 
 
 
Ber om ursäkt för stavfel, men mina fingrar vill inte riktigt hänga med eftersom de är superkalla och stelnar, tyvärr ett fibrofenomen. 
 


 
För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. 
Där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.
 
Glöm inte att trycka på hjärtat här nedanför när ni läst klart inlägget, det skulle uppskattas mycket och hjälper min blogg att växa. ❤
 
 
 

#1 - - Nilla:

Jag har helt slutat dela mina länkar i grupper då jag kände att antingen så läste inte folk eller så fick jag försvara mig. Antingen så är man för sjuk och gnällig eller så är man för positiv och fake.

Svar: Ja, så sant. Hos mig skrevs det bara hur stark jag var och vilken inspiration, men det gick utav sig självt och kändes mest påtvingat 😒 kände inte att det var värt det bara för att få läsarsiffrorna 😒
sandifighter

#2 - - Anonym:

Det receptet låter supergott! Måste försöka mig på det. Nångång. När jag orkar. 😉

Svar: Det tycker jag, det var riktigt gott 👍
sandifighter

#3 - - jessica:

haha detta med duken är lätt något jag hade kunant gjort också. tur du såg det i tid , soppan lät verkligen super god ju jag som älskar blomkol ❤️

Svar: Finns så många goa blomkålsrecept inom keto/lchf.
sandifighter

#4 - - Amanda:

Vad kul att Hanna har inspirerat dig att börja äta keto. Tycker alltid att hennes middagar ser goda ut. Jag tycker det är så bra att du skriver om fibro, fortsätt med det :) <3

Svar: Tack fina du ❤ Ja Hanna är en fantastisk inspiratör ❤
sandifighter