Ett liv värt att kämpa för. - Fibromyalgi trötthet och kryckan i handen.

Fibromyalgi trötthet och kryckan i handen.

Hej igen mina vänner.
 
I dag tänker ja faktiskt visa vad VI med fibromyalgi går igenom, att allt vi gör tar en otrolig kraft  av oss. Är glad att det ändå finns hjälpmedel att ta till ❤
 
Jag skriver inte inlägget för att jag är stark. Jag visar den för att att en av anledningarna till att starta bloggen, att ha den öppen för alla att läsa är för att jag vill visa människor vårt liv. Jag vill berätta för de som har fibro, att de inte är ensam.
Det här är sanningen om våra liv, att vi ibland hamnar i skov, men också att umgås med andra, att ha det trevligt och roligt ger oss värk och utmattning.  
 
Jag ångrsr inte gårdagen alls, jag ångrar aldrig att få umgås med andra.Jag älskar den biten, den ger energi samtidigt som den tar energi. Att jag  sen måste jag hålla mig hemma ett litet tag det får jag leva med.
 
Tröttheten tar över kroppen och den kan jag lova har funnits i dag. Jag orkar liksom inte ta mig för något mer än att sova, titta på netflix, laga mat och skriva blogginlägget. 
Jag kan inte riktigt gå, det är mina höfter som inte vill vara med. Därför är kryckan min bästa vän i dag. 

Jag kan inte lyfta på fötterna pga höften utan får liksom dra fötterna utmed golvet, som om jag trippar fram 😂För mig är det däremot värt det, mina vänner är viktiga för mig och jag kommer alltid på ett sätt eller ett annat umgås med dem, men jag vet också att jag måste planera in det så jag har ett par dagar ledigt efter, för tröttheten och värken blir jag aldrig av med.
 
Jag kommer fortsätta och fortsätta att ta vara på mina vänner, för jag kommer aldrig stänga in mig, isolera mig pga fibron.
 
I bland ser jag fibron som en inneboende. En sociopatisk inneboende som låser in mig och håller mig gömd från världen och psykiskt misshandlar mig. Det är tufft att orka kämpa emot en sådan, jag vet att många stannar i denna destruktiva förhållande, men jag kommer alltid rymma i från huset, genom ett fönster. Min inneboende hittar mig alltid och låser in mig igen, jag lyder och tar emot, för just då är allt okej och hen behandlar mig lite snällare. Så fort jag rymmer så är vi inne i samma hjul. Jag har skoj, hn hittar mig, låser in mig och förvärrar mitt liv, gör mitt liv psykiskt energilös. 
 
Känner ni igen er? Vi straffas för att ha en stund med skoj och händelserika stunder, vår fibro är en hemsk person, en hemsk person vi aldrig blir av med. 
 
I dag går jag med krycka, i morgon med krycka, men sen kommer jag ha orken ett tag igen, tills nästa händelserika stund. Detta ska jag och många fler leva med i resten av våra liv. 
 
Så mina vänner, ni som inte har fibromyalgin som inneboende, ta hand om er kroppar och se till att de mår bra, gör det för var och en av oss som inte kan göra samma saker som er. 
 
Tack och bock för mig. 
 
Fibrons olika stadier hittar ni här. Inlägget är från min gamla bloggportal och bilderna fick jag inte med mig tyvärr. 

 
 
För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. 
Där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.
 
Glöm inte att trycka på hjärtat här nedanför när ni läst klart inlägget, det skulle uppskattas mycket och hjälper min blogg att växa. ❤
 
 
 
#1 - - Mina:

Du är en sann eldsjäl och jag älskar din ärlighet. Kan aldrig förstå din smärta men du gör ett grymt jobb genom att berätta hur det är. Gillar verkligen din gnista och beundrar dig min fina vän ❤

Svar: Tack fina du, jag hoppas att jag kan nå många genom att vara ärlig och visa verkligheten ❤
sandifighter

#2 - - Ullie:

säger som dej det är så härligt att komma iväg en sväng o glömma o va i nuet men denna trötthet..... åh iag är en sån ag ja kan somna stående . så tråkigt o orkeslös
iblan å ja inte orka lyfta fötterna har ja ont i ljumskarna höften är mest vid stillastående eller gång.
sen är min trötthet i nacken får migrän suck
ja nog är et gnäll alltid men oj vva ja kunde vilja byta med nån som kunde få mitt men ingen vill :)

Svar: Ja, inte har vi det lätt med vädret heller 😒
sandifighter

#3 - - Anonym:

Känner igen mig så väl. Har gått till läkaren i över 1 år nu pga Värken och tröttheten, det ända dom säger är att de nog är fibromyalgi. Tror själv jag har de då jag är helt slut i kroppen och har svårt att gå idag. Precis så som du beskriver det. Vill bara bli av med de.

Svar: Det tar tid att accepter att det aldrig kommer försvinna, men det blir lättare när man inser att den finns och att man lever sida med sida av herr fibro. Det behöver inte vara något dålig, vi uppskattar de bra dagarna så mycket mer än andra tror jag.
sandifighter

#4 - - Madde:

Så viktigt att kunna göra saker ibland, och är man medveten om konsekvensen senare så är det ju ok. Vet ju hur det är att hela tiden behöva välja.

Svar: Ja, så länge man planerar så funkar det ❤
sandifighter

#5 - - Windenia:

❤❤TACK, du beskriver vårt liv och vår "inneboende" så bra. Själv testar jag andra starkare mediciner just nu ihop med lite sprutor mot höftvärken.

Att träffa andra är så viktigt även om det "kostar på" ... något långt ifrån alla förstår.

Ha en bra söndag och hoppas det lättat lite. 🙂

Svar: Tack fina och goa du ❤ hoppas din behandling hjälper ❤
sandifighter

#6 - - Fnulan:

Jag är lyckligt ovetande om hur det känns och är. Tackar gudarna för det när jag läser om hur jobbigt det är. Tänk att du ändå orkar inspirera och göra livet lättare för andra. <3

Svar: Ja, jag ger inte upp. Mitt livssyfte är att hjälpa människor vidare och att informera om detta till allmänheten. Jag bara vet det ❤
sandifighter

#7 - - Kamilla:

Skönt ibland att smita iväg från all skit och elände. Heja dig

Svar: Tack fin du ❤
sandifighter

#8 - - Hanna - Hälsa och träningsglädje:

Vilken otrevlig inneboende du har! Jag önskar så att jag kunde ta bort din smärta. Kram på dig! <3

Svar: Du är så go ❤
sandifighter

#9 - - Jenniey Love:

Känner igen mig så, just nu värker kroppen något enormt framförallt i höfterna, knän och handlederna. Så hjälpmedel i form av värmande skydd eller en krycka som stöd är ett måste om dagarna. kramiz<3

Svar: Ja det är så skönt med hjälpmedel.
sandifighter