Ett liv värt att kämpa för. - Företagssalongens event för näringslivet i Karlstad.

Företagssalongens event för näringslivet i Karlstad.

Inlägget är inte ett betalt samarbete. 

Hej på er mina vänner.
 
Här går vi all in, eller vi och vi, jag gör det. Maken fick vara hemma med sjukt barn, jag hade inte råd affärsmässigt att vara hemma. Haha, ja ni hör hur jag låter. Det är mycket företag och affärsmässighet. Så vuxen jag låter haha.
 
I dag körde jag då in till Karlstad, jag hade sett fram emot Marie Niljungs föreläsning. Hela Karlstad var full i bilar och varenda parkeringsplats var full, men jag hade bestämt att jag skulle hitta parkeringsplats och det gjorde jag, riktigt nära eventet (attraktionslagen). En liten fickparkering behövdes, kanske var det därför den var ledig. Jag har inga problem med fickparkering, sen har ju jag en väldigt liten bil också, skulle jag haft den stora "postbilen" (vi kallar den så, för den ser ut som postnords bilar) hade jag däremot inte klarat mig. Den är så otympling. 
 
Eventet av företagssalongen var hur stort som helst, hela 4 våningar avändes på stadshotellet i Karlstad.
Jag har ju väldigt svårt med det sociala på grund av min dystymi, så det här var jätte tufft för mig, men jag andades ordentligt, lugn och fint innan jag klev in.
 
 
 
Direkt när jag kom in hamnade jag vid Wermlands opera, där fick jag göra ett korsord. Bara så ni vet, opera är jag riktigt dålig på, men musikalerna gick bra. Några fick jag därför gissa på, fel troligtvis, men...men... man kan ju inte vara bra på allt haha.
 
 
Eftersom jag nu då blev fast där (ja, jag stannade självmant) så fick jag springa upp till övervåningen och föreläsningssalen. Jag var bara några minuter för sen, dörrarna var stängda och tjejen som guidade oss besökare tänkte inte hjälpa mig in, ast jag försökte vara så snäll jag bara kunde haha. Tydligen (vilket också stod i programmet jag inte läst, var dörrarna stängda fick man inte kliva in. Typiskt mig att inte läsa haha
Det var däremot inte sista chansen för mig att lyssna på henne, för jag har anmält mig till ett seminarium den 26/9 om psykisk ohälsa. Hon ska föreläsa även där. Superbra för då kan jag få lite tips på hur man beteer sig på scen osv till den 10/10 då jag ska hålla min föreläsning. 
 
Ja gick på en annan föreläsning om google och seo-optimering. Det var företaget Brath som informerade och jag måste säga att trots sina 20 minuter bara, så hann jag få ut en hel del om hur google fungerar. Killen som ni ser här på bild heter Oskar Alm och han förklarade ändå väldigt lugnt så att man förstod. Det var spännande att få  veta vilka som hamnar högst upp på googles söklista och vilka som hamnar längre ner. Vi fick även veta hur google prioriterar osv. det är så otroligt mycket kring detta och ändå skrapade han bara lite på ytan, Jag fick endel tips och trix ändå hur jag ska göra för att inläggen ska bli mer intressant som sökord. 
Jag är riktigt tacksam för de två föreläsningar som jag fick gå på, det var flera föreläsningssalar i gång på en och samma tid, så det gällde att välja ordentligt för vad som kunde vara intressant för just mig. 
 
 
Nästa föreläsning handlade om storytelling, den höll Mikael Dahlgren, också en suverän föreläsare. Storytelling är något som är viktigt för mig att kunna, nu när jag börjar föreläsa. Speciellt nu när jag kommer ha två föreläsningar framför mig på endast 20 minuter. Då gäller det verkligen att veta hur man bygger upp en story. Nu ska jag i väg även i oktober på en föreläsning i Örebro om just detta också. Jag känner mig som värsta mingel ladyn haha, men ska jag lyckas få igång ett eget företag så måste jag visa mig. Tyvär som jag skrev förut så gör allt detta mig så supernervös, i dag till exempel så skakade jag en hel del, dels av medicinerna jag äter, men jag har också märkt att det blir värre när jag är nervös. 
 
 
 
Appropå att öppna eget så träffade jag på en trevlig man som var norsk och företaget kom därifrån också, men de hade kunder även i Sverige. Företaget hette ekonomerans hus. Jag får väl höra av mig till dem när det är dax för mig att öppna eget. Jag vet inte om jag är den enda som gillar att ha en "personlig" connection med företagen som man jobbar med. I och för sig brukar maken skratta åt mig eftersom jag tycker alla är trevliga haha. 
Det är så illa att jag köpte en datamus för 600 kr en gång, bara för att killen som hjälpte mig spelade samma online spel som mig (world of warcraft). Jag tyckte det var lite pinsamt att berätta detta för maken. Om jag ska vara ärlig, hur dum får man vara som tror på alla bara för att de är trevliga. 
 
 
Jag hade gått en runda runt alla utställare innan jag insåg att ehm....denna "influencern" har ju som vanligt glömt att ta kort. Jag förstår inte att det ska vara så jobbigt att komma i håg en sån sak. Jag fick däremot gå en runda till, eftersom jag var på våning tre, så sprang jag ner till våning två och började. Jag hade inte hunnit dit ännu heller eftersom jag sprang till föreläsningarna på våning tre och fyra. Fast egentligen så trodde jag faktiskt att jag gick till våning fyra. Jag vet..fråga mig inte hur jag trodde jag gick till våning fyra när jag faktiskt gick ner för trapporna. Ja, jisses, att jag ens vet vart jag är haha 
 
Nu när jag sitter här och bläddrar i häftet så inser jag att jag missade flera som var intressanta för mig. Jag kände mig lite stressad och tagen av att gå runt där, så jag måste ha missat att se dem. De jag missade var Hälsodynan och Karlstad massage och kropp.  Däremot fick jag prata med Almi i värmland. Jag frågade om de hade något liknande i karlstad som de har i örebro. Social media träffar, men det hade de inte. Han var intresserad i allafall och bad mig berätta mer, så det gjorde jag. Hoppas det är okej med Maria nu att jag skvallrade. Han fick Marias namn i allafall. Sen undrade han om jag var kordinator för detta i örebro. Där blev jag llite ställd och svarar:
- Öhhh, nej. Jag är bara en influencer. 
Bara en influencer, det är ju faktiskt inte så bara. 
 
Nu virrade jag runt igen, kommer till en tjej som dirigerar vägen till föreläsningar och undrade om jag skulle på just en sådan. Det skulle jag ju inte så jag svarade bara, Nä..jag ska ner, hon visade åt vilket håll jag skulle gå. Så då hittade jag rätt tillslut. Jippie!
Där gick jag fram till Wermlands operan och ursäktade mig och undrade om jag fick ta kort på dem. De var så tillmötesgående allihopa och idag var det ju en företagsdag, så jag tänkte why not, de kan få lite gratis pr av mig. Visst är jag väll snäll?! Jag känner mig extra snäll i allafall. 
 
Sen var jag tillbaks i den där förbaskade trappen, tjejen skrattade lite när jag kom farande. Jag hann bara säga att jag skulle..längre än så kom jag inte innan tjejen säger: till våning fyra kanske?! 
Det var ju tur att hon sa våning fyra, för jag trodde jag skulle till våning tre, Herre, ska det vara så svårt att veta jag ska.
När jag hade varit där första gången stannade jag till vid Clarity of Mind. Där stannade jag till och pratade med en tjej som hette Emma, hon berättade att det handlade om att förstå sitt tankemönster. Jag gillade företaget, de har lite samma tänk som mig. På de flesta ställen kunde man tävla, det kunde man även här. Jag skulle sitta på en stol och andas lugnt och försiktigt, sen räkna andetagen på 1 minut. Mellan 8-12 andetag, jag låg på 9, så var man relativ lugn, lite stress var det ju eftersom det var så mycket folk och ett sånt ljud. Nu får vi hoppas att jag vinner hmm....det de tävlade ut, som jag inte minns vad det var haha. 
Nu gick jag tillbaka dit, men så hade de traskat i väg, så tyvär fick inte Emma vara med på kort, eftersom jag inte hade papper att skriva på, så fick jag vända på mitt visitkort och skriva att jag ändå kommer skriva om dem lite och bad dem läsa bloggen, så nu håller vi tummarna att Emma ändå ser att hon var trevlig. 
 
 
 
Även smarteyes var där och dit fick jag också gå och ursäkta mig, stackars människor, här kom jag med kameran i högsta hugg, men jag var duktig och frågade om jag fick ta kort och lägga ut på bloggen. Bara så att alla vet så är det godkänt. 
Från tjejen där fick jag en söt liten påse, med gratis synundersökning och en liten rengöringsflaska till glasögonen. Det var jag tacksam för, den kommer definitivt komma till användning i och med att båda mina killar har glasögon här. Jag har läsglasögon, men de har jag inte fått behålla för maken tog dem. Tror ehm *host* *host* att han har bättre användning för glasögonen (men det skvallrar vi inte för han att jag sagt).
 
 
 
Sen hittade jag en kille från Nykvist Skogs AB som bad mig gissa vikt på en träbit, nä så heter den inte för denna var ju som en liten stubbe. Vet inte hur jag ska förklara den, men nu kom jag på. Nu när jag sitter hemma i godan ro, att jag gissade givetvis fel haha. Jag blev så nervös för räkning är definitivt inte min starka sida och han skulle ha det i gram. Eftersomj ag nu inte ens vet hur många gram det går på ett kilo så fick han hjälpa mig med det i allafall. Tur att jag bloggar och pratar och inte räknar.
 
 
 
Här var tjejerna från Selma spa, jag pratade inte så mycket med dem, men sa att de får kika i bloggen efter kort, däremot har jag ju redan varit på selma spa och recension kan ni hitta här. Däremot finns inga bilder eftersom jag bytte blogg.
 
 
 
I ett litet hörn, stackaren, hon stog alldeles själv där, hittade jag reco.se städ. Passar bra till min blogg eftersom många med fibromyalgi inte kan städa och då skulle hemstäd vara rena rama lyckan för dem. Jag pratade inte så mycket med henne, men kollade upp mer på nätet sedan. Nu är de flesta som var där inriktade mot företag som har lokaler och inte ensamma frilansare som mig. Städet här var däremot även för hem och flytt. 
 
 
Allt som allt var det ett trevligt första mingel på ett sådant här event och jag kommer gärna tillbaka fler gånger för att mingla. Så tack företagssalongen
 
 
 
Hungern kom ordentligt vid 2-tiden och om det är sånt här man äter efter vägarna, så lär jag få träna hårdare, eller ta med en liten plutt kylväska med en sallad haha. 
 
Nu ska jag berätta om dagen för maken. Kolla igenom min föreläsning inför i morgon och se så att den håller struktueren i storytelling. 
 
Ha en trevlig kväll mina vänner. 
 

För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver. 

Sandifighter

Gillar du inlägget så glöm inte att trycka på hjärtat här nedanför, det skulle uppskattas mycket ❤


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Emma:

Ser ut som en riktigt bra dag! Föreläsningar är riktigt intressant speciellt om man sett fram emot det. Ska på en föreläsning nästa vecka ska bli riktigt intressant

Svar: Så spännande, hoppas jag kan läsa om din dag få ❤
sandifighter

#2 - - Jenniey Love:

Det ser ut som du hade en toppen fin dag! Var jätte länge sen jag gick på föreläsningar sist. kramiz<3

Svar: Ja det var kul 🙂
sandifighter

#3 - - Anna svensson:

Låter som en härlig och effektiv dag! Jag hatar dock att fickparkera och vägrar typ att göra det. Går hellre 2 mil haha 😂😂❤️

Svar: Haha, många som gör det och hur ska man lära sig då? Om man aldrig tränar 😉
sandifighter

#4 - - Therese Carlsson :

Låter som du hade en underbar dag. Tycker att fickparkera är så svårt . Ha en bra måndag

Svar: Många hinner inte lära sig det för de ger upp innan ❤ men med träning lär man sig ❤
sandifighter

#5 - - Linda:

kul att föreläsa och företagsmässor är också helt okej..verkar som du fick ut mycket av dagen..

Svar: Det fick jag ❤
sandifighter

#6 - - Fröken Rödlök:

Jag blir så glad av att läsa att du går emot dina hjärnspöken och det jobbiga du har för att nå dina mål och drömmar! Du är en inspiratör av dess like <3

Svar: Men så gulligt sagt ❤ det här är min livsväg och jag känner en enorm dragning och längtan mot detta ❤
sandifighter

#7 - - Nettan:

Det var en riktig lång dag med många föreläsningar och info. Hoppas du hade det lika trevligt och kul som du skrivit

Svar: Det hade jag verkligen ❤
sandifighter

#8 - - Madde:

Viktigt att våga utmana sig lite, men verkar ha varit en intressant dag tycker jag,

Svar: Det var det verkligen ❤
sandifighter

#9 - - Hannas krypin :

Men vilken spännande och inspirerande dag. Det där med SEO-optimering vill jag lära mig mer om. Tycker det är superspännande.

Svar: Det är det, även om inte jag fattar allt 😂😉
sandifighter

#10 - - Mina:

Wow vilken härlig dag. Du är så grym dom gör detta och låter inte något stoppa din dröm. Blir så inspirerad av dig och vill veta allt om dina framtidsplaner ❤

Svar: Så kul att du tycker det och vill följa med på min resa ❤
sandifighter

#11 - - nouw.com/sannaevelyne:

WOW vilken dag! Kan tänka mig att du är helt full av intryck och föreläsningar och alla bra människor! Men skönt det måste kännas att du klarar av det trots att du blir nervös ♡

Svar: Det känns underbart ❤
sandifighter

#12 - - Becka Lindhe :

Vilken underbar dag du hade, en effektiv dag med andra ord! Man ska följa sina drömmar och det är precis vad du gör <3

Svar: Ja, man ska inte ångra sig när man är gammal ❤
sandifighter

#13 - - Anna:

Låter som en riktigt fin och inspirerande dag! Stor kram❤️

Svar: Det var det ❤
sandifighter

#14 - - Yela:

Men så bra event, de hade jag också gärna gått på verkar ju superintressant! Du är så inspirerande vännen som utmanar dig själv❤️ Massa kramar

Svar: Tack fina ❤
sandifighter

#15 - - Michaela :

Ååååh vilken dag du har haft. Har aldrig varit på en föreläsning faktiskt

Svar: Det var fantastiskt. Hoppas jag kommer i närheten av dig som föreläsare så du kan gå på min 😉
sandifighter

#16 - - Amanda:

Jag tycker du är så duktig som trots var nervös gick dit och fick lära dig massor. Modig du var som frågade om du fick ta kort. Vet inte om jag hade vågat det :)

Svar: Jag gör allt för att synas 😂😂😂
sandifighter

#17 - - Amanda :

Vad roligt att du föreläser tycker jag låter jätte kul att åka på sådanna event 😊 hoppas din dag var toppen

Svar: Det var det. Ja det ska bli kul att föreläsa ❤
sandifighter

#18 - - Marie:

Låter ju som det vart en toppendag i alla fall

Svar: Det hade jag ❤
sandifighter

#19 - - Sofie :

Vad roligt att gå på föreläsningar. Och herregud så mycket du fick se och höra. Kul att mingla 🙂

Svar: Ja, det var så himla kul 🙂👍
sandifighter

#20 - - Kamilla:

Vilken inspirerande dag du fick vara med om. Alltid kul att få nya tankar och idéer

Svar: Det var det verkligen ❤ är så glad att jag kom i väg på det ❤
sandifighter

#21 - - Åse:

Jag ska in och följa :)

Svar: ❤ tack ❤
sandifighter

#22 - - Ullie:

men va mysigt det såg ut som en bra dag
föreläsningar kan va bra eller väldigt sövande ha ha
må så gott i morgon fina vännen kramar om ❤
o ja vi e verkligen kämpar du o ja ❤❤

Svar: Dessa var faktiskt fantastiskt bra ❤
sandifighter

#23 - - Kirsi:

Vet du Sandra, jag är så stolt över dig! Är det konstigt av mig att säga det? Jag är så stolt över hur du bara tar dig an allt det här. Och jag beundrar dig. Du gör ju allt det där som jag önskar att jag kunde, som jag hela tiden hittar hinder till. Shit vad bra du är! Bara kör på. <3 <3

Svar: Tack fina. Jag tror du också skulle klara det, du har bara inte kommit dit ännu. Du skulle behövas där ute ❤
Inte alls konstigt, vi är ju så otroligt lika så det är ju inte mer än naturligt att vi finner en stolthet över varandra. ❤
sandifighter