Om jag vore en superhjälte, vem skulle jag vara då?

Hej på er. 

Det har varit lite tyst om mig, jag vet...jag tror orken flög i väg, antar att det är livet med utmattning. Jag har inte orkat följa någon serie, eller fixa med hushållet. Allt jag gör just nu är att sova eller måla i målarboken för vuxna. Känns som om jag är tröttare än någonsin. Detta har däremot fått mig att förstå att jag måste pausa och tänka efter. 
Jag har ju faktiskt jobbat hårt mot mitt mål och nu kanske det är okej att se vart det för mig. Allt händer när det ska. I torsdags hade jag anmält mig till ett seminarium, men det kändes inte riktigt som det skulle i hjärtat, drog kort från orakelleken och woops hoppade två kort ut. På det ena stod det var ärlig mot dig själv, vad brinner du för, på det andra stod det. Det här kommer hanteras på ett hederligt sätt. Tänkte att vad har detta med min åktur till seminariet, men så kom det in en tanke, vänd på leken. Jahopp, där stod det att jag skulle ta det lugn, allt kommer när det ska. Det tog jag som ett definitivt nej. För vad brann jag för? Vila förstås, och att jag ska ta det lugnt, mitt jobb kommer ge resultat på det absolut rätta sättet. 

Därför stannade jag hemma helt enkelt och målade. Egentligen brinner jag för bloggen, jag vill kunna få upp seriösa inlägg om mina sjukdomar, om mina kosttillskott, men vet ni. Att vila är också att visa hur man hanterar sin sjukdom. I bland är det okej att låta tvätten byggas i hög, det är ok att inte dammsuga, det är helt enkelt att bara vila. För det krävs när orken tar slut. Att stanna upp och göra ingenting för att sammla upp kraft igen. Man måste inte vara i gång hela tiden och har man barn så tar de inte skada av detta. De lär sig att man kan stanna upp och bara vara i nuet utan stress. 

I bland får jag höra att man måste! Vad måste man? 
Jag mår dåligt av allt stök! Mår man bättre av att köra slut på sig pga allt stök. Då mår man ju ändå dåligt på två olika sätt. 
Nä, vet ni vad, det tänker inte jag vara med om. Hade detta varit för ett år sedan så hade jag kört på som vanligt. 
Om jag nu inte blivit fortsatt sjukskriven och börjat jobba igen så hade jag sjukskrivit mig själv denna vecka. Det är inte värt det, ingen tackar mig för att jag kör slut på mig, bara för ett jobb. Det är lättare sagt än gjort, jag vet. Been there, done that. 
Nu inser jag att jag hade fel när jag gav allt på mitt jobb, man lär sig så länge man lever. 

Ångesten har varit tuffare, fibron lättare. Det är liksom antingen eller haha. 

I allafall som skrev så har målning hjälpt mig och minns ni att vi har en utmaning Jessica och jag. Förra veckan röstades det fram: Om jag vore en superhjälte!! Ni kan hitta Jessicas teckning här. Älskar hennes stil, så speciell och fin och bara hennes. 
Mina bidrag veckorna som varit hittar ni här och här.

Min teckning har jag faktiskt fått hjälp av min son, han kom på märket, namnet och visade mig hur man målar ögon. Youtube har också hjälpt till lite, eftersom jag behövde en målar lektion på en kawaii flicka. Det slutade med flera olika klipp så jag fick till min egna variant av flicka.
Behöver jag säga att för första gången är jag grymt impad och stolt över min bild. Den kommer hamna i en ram här hemma.
Nu så, kommer min bild (trumpeter spelar och trummor bonkar) Jag är så kär i min osynliga kvinna och nu hoppas jag någon barnprograms serie nappar på min bild så jag kan sälja den dyrt haha. 
Nä ni, nu ska jag fortsätta i min målarbok igen, innan färjestad ska spela sin match ❤


För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.
\n
Ni som läser mina inlägg får gärna trycka på hjärtat här nedan, det skulle uppskattas väldigt, väldigt mycket ❤#1 - - Anita Birgitta :

Men så bra att måla ger dig avslappning. Måste vara jättejobbigt med hur du känner dig men du verkar ha insikt om det och det är bra när du vet att du måste varva ner.

Svar: Jag har fått lära mig med tiden ❤
sandifighter

#2 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Så fin hon är och jag ser dig i henne :D. Din superhjälte så klart, ditt alter ego. Finns något helt enormt fin bakom att din son hjälpte dig att fixa den också. Han har hittat dig där i bilden :)

Svar: Nu när jag såg din kommentar såg jag det också, hade inte tänkt på det innan 😂
Superhjälte vet i sjutton, men överlevare ja ❤
sandifighter

#3 - - jessica:

men så fin din tolkning blev , typ superwomen , lite roligt att vi båda måla samma håruppsättning haha . håller helt med i det du skriver också liksom vadå måste , man ska bara göra det man vill ingen annat <3

Svar: Ja haha, det är för att vi är såå snygga i toffsar 😂😜
sandifighter

#4 - - Emschen:

Vet exakt hur det är, fibron och ångesten är jobbiga att leva med. För mig har det alltid gjort det lättare att vara kreativ, inte så att värken eller ångesten försvinner men den blir enklare att hantera. Så kram på dig fibrosyster

Svar: Ja att vara kreativ gör mycket för ångest och värk, men även träning funkar på mig och nu är jag äntligen i gång igen. Kram tillbaka ❤
sandifighter

#5 - - Marie:

Ohh vilken fin teckning ni skapat tillsammans ens superhero

Svar: Tack, det var riktigt kul. Nu har alla gjort superhjältar här hemma, alla utom maken haha
sandifighter

#6 - - Popprinsessan:

Vad bra att du lyssnade på dig själv och stannade hemma! Det måste känns som ett grymt framsteg. Att skriva i bloggen är lite terapeutiskt för mig, och kanske är det så för dig också? Och om du då skriver en dag och målar en annan så är ju båda delarna bra för dig, känn ingen stress att du inte bloggat en dag!

Svar: Det brukar vara det, men denna gång tog det bara stop på allt. Har inte ens haft koncentration att titta på tv. Vet inte vad som hände.
sandifighter

#7 - - Fnulan:

Det är ju du på bilden? Du gör dig osynlig ibland och din sjukdom syns inte utanpå. Du är allt en superkvinna behöver vara, kärleksfull, stark och tänkte goda tankar. KRAM

Svar: Ja, jag tänkte inte på det innan jag läste Maddes kommentar. Fast superkvinna vet jag inte, en överlevare är jag däremot.
sandifighter

#8 - - Fröken Rödlök:

Egentligen finns det inga måsten, för vem bestämmer det? Man måste träna, man måste äta nyttigt, man måste jobba? Ja jo, men varför så många måsten. Härligt att du lyssnar på dig själv =)

Svar: Ja vi människor är fantastisk på att hitta alla måsten.
sandifighter

#9 - - Therese Carlsson :

Din bild blev en bra tolkning . Jag vet inte hur det är att ha den värken men jag vet hur ont mamma hade det

Svar: Tack ❤
sandifighter

#10 - - Paulina :

Ångest är så jobbigt att leva med. Men tycker ändå det är vackert på något sätt ( kanske är knäpp) hahha!
Så fint de blev med håret fina du! ❤️

Svar: Det är fint att se de olika känslor man har, men när det kryper i kroppen så är det hemskt 😒
sandifighter

#11 - - ByLisa.se:

Toppen att du hittat en kanal, att måla. Så viktigt som du säger att bara kunna vara och tillåta sig att göra inget och att vila!

Svar: Ja, det är väldigt rogivande. Det hade jag väldig aldrig trott.
sandifighter

#12 - - Mina:

Det är kul att se era tolknibfar varje vecka. Denna var riktigt häftig och att vara osynlig ibland är aldrig fel. Ta hand om dig fina du ❤

Svar: Ja, det är så himla kul. Vi själva väntar lika mycket på att se varandras teckningar. 😉
sandifighter

#13 - - carro:

Ibland behöver man ta en paus från allt och bara vara precis som du har gjort.Tycker att du gjorde helt rätt i att stanna hemma när du kände för det.

Svar: Tack, jag är också nöjd över mitt beslut.
sandifighter

#14 - - Ullie:

det är avvslappnade när an målar o fiar med något man gillar
de där korten hade ja nog behövt vvet inte va jag är just nu igen deppig gnällig ont jobbigt allt
men nu helg o njuter att alla är hemma
kram fina vännen va rädd om dej

Svar: Vädret ställer till mycket för oss ❤
sandifighter

#15 - - Hanna Karlsson:

Att kunna lyssna på kroppen och faktiskt ta det lugnt när man behöver är en konst. Tycker det är bra att du valde att stanna hemma. Så häftig din superhjälte bild blev och vad bra att du fick lite hjälp. Osynlig hade varit fint att vara. :-)

Svar: Ja visst vore det 😜
Tack, är sjukt nöjd 😍
sandifighter

#16 - - Lillan Kind :

Om det är någonting som är viktigt så är det att lyssna på sig själv och kroppens signaler. Att se till att återhämta sig genom att vila när man behöver. För det är som du säger absolut ingen som tackar en när man kört slut på sig.
Teckningen är jättefin😊

Svar: Precis så är det ❤
sandifighter

#17 - - Amanda:

Jag tycker det blev en jättefin teckning på en tjej som är osynlig. Tycker det var bra att du lyssnade på dig själv och vad du innerst inne behövde :) <3

Svar: Tack vännen ❤
sandifighter

#18 - - Wifeey:

Älskar dina dina inlägg och om folk bara visste hur mkt fibro o allt tar på ens kropp så hade de förstått lite er än vad de gör i dagsläget
Hoppas att du känner dig piggare och får upp dig själv lite

Har du någon salvia hemma? Rensa ut all dålig energi du har hemma och i dig och de som bor tillsammans med dig

Osynlighet hade varit något, som jag hade tagit reda på mycket haha så kanske lika bra att man syns så man slipper bli så sårad (pratar om min son med allt som tillhör där, men tror du förstår de fina du)

Svar: Förstår precis vännen.
Salvia har jag, tänder det hemma och rensar ut vid varje fullmåne ❤
sandifighter

#19 - - Lexochlogan :

En riktig superwoman är du, älskar teckningen. Tror du gjorde helt rätt i att lyssna på dig själv med korten, att sätta sitt eget välmående först. Jag mår också dåligt av oreda, men för mig blir det bäst av att röja undan och sen sova, dock med småbarn får man för lite av det sistnämnda och det börjar verkligen tära på en

Svar: Jag har lärt mig att jag inte orkar längre, har börjat lära maken också, men det blir allt lättare när barnen har egna rum ❤
sandifighter

#20 - - Amanda :

Vilken undrart fin tekning du målat 😊

Svar: Tack, är riktigt nöjd, tog sin tid, men så värt det.
sandifighter

#21 - - Michelle :

Usch stackars det lät ju inget kul . Men hoppas det blir bättre

Svar: Det blir det alldeles säkert 👍
sandifighter

#22 - - Diana Saelöen:

Ja, jag har också varit lite frånvarande... ibland orkar man bara inte, sen tar man nya tag. Stolt över dig som klarar säga nej. Jag är inte där än

Svar: Ja, det var tufft, men jag var tvungen, får inse att jag faktiskt är sjukskriven för utmattning. Efter min andra utmattning så inser jag att det är inte värt det. Jag vill så gärna må bra och blir frustrerad när jag inte blir det ❤
sandifighter

#23 - - Kamilla:

Tänk om man kunde vara osynlig en heldag. Vad mycket spännande jag skulle göra då...

Svar: Jaaa samma här ❤
sandifighter

#24 - - Madde:

Hade jag haft en superkraft hade jag också önskat att jag var osynlig. Vad bra det hade varit ibland. Fått höra allt skitsnack ,och sen kanske spökat om någon var riktigt elak haha.. Råkat ut för en sak i helgen och de asen hade jag gärna gett mardrömmar en lång tid framöver. Hade även gärna bra saker för någon som kämpat,

Svar: Ja, att spöka för de som inte är snälla vore kul ❤
sandifighter

#25 - - Sofie:

Det hade varit något. Jag hade velat höra människors tankar 😁

Svar: Ja visst vore det, som en fluga på väggen 😉😂
sandifighter

#26 - - Yela:

Finaste Sandi! Jag känner så igen mig i vad du skriver. Du är så fantastiskt stark & de är så starkt att stanna upp och lyssna på kroppen❤️ Är också i en period där jag ärligt inte alls mår bra, stöket hopar sig runt mig och trötthet & värk tar över. Så viktigt att kunna ta ett steg tillbaka, pausa och vila ut sig. En riktigt inspiration är du vännen, en powerwomen! Ta hand om dig, Massa massa kramar❤️

Svar: Sötiz ❤ ja, det är viktigt att inse att man behöver ett break och sen komma tillbaka ❤ Powerwomen vet jag inte, men en överlevare ❤
sandifighter