Att följa sitt hjärta och bli arbetslös.

Jag vet inte riktigt varifrån den där känslan av trygghet, beslutsamhet och iniativ kom, men plötsligt var den där..bara så där.

Jag ringde upp min chef och sa upp mig. Vi har pratat om det jag och maken, att jag ska säga upp mig. Däremot kanske vi inte pratade om just i går. Jag fick bara en känsla av att följa mitt hjärta och varför vänta med att säga upp mig när jag ändå inte ska tillbaka. Då kan lika gärna någon annan få den och jag satsa på mitt.

Jag tror jag skulle vara räddare och lite arg på mig själv över vad jag gjort, men så känner jag absolut inte. Det känns så bra, så fritt och jag är exalterad. Min framtid är som en öppen bok med tomma sidor och jag har alla chanser att fylla den med vad jag vill. 21 år i kommunen och jag kände mig helt enkelt klar. 

Modigt? Ja, så otroligt modigt.

Varför? Jo, för mitt hjärta sa till mig.

Dumt? Ja, kanske. Tänk däremot vad livet kan erbjuda.

Ekonomi? Ja, ni säg det. Vi får leva på minimum ett tag, men jag är säker på att det löser sig, för i slutänden följde jag mitt hjärta och jag är säker på att den och universum visar mig den rätta vägen. Alla i familjen var involverade i detta beslut, igen..kanske inte just nu, men med tiden så skulle livet ändå peka åt just detta håll, så varför inte nu och här. Så länge vi lever i tacksamhet och kärlek, så länge egot inte kommer i vägen med sin rädsla så är det bara att invänta min nästa resa och vart än den nu leder mig.

Stolt: Jaaaaa, så väldigt stolt.

 

En sak som jag alltid sagt är mottot i vårt liv är orden: Du kan göra allt du vill och lite till.

Om jag nu inte visar barnen att mamma törs förändra sitt liv och att leva efter hjärtats önskan, vilket föredöme kommer jag vara då? Jag vill inte lära mina barn att rädslor och pengar ska komma i vägen för det liv man vill leva. Jag tror att så länge man tänker positivt, så länge man tar emot möjligheterna, så kommer man hitta sin väg i livet.

 

Jag kan ta min pappa tex. han jobbade för Bofors i många herrans år, först som svarvare och sen som ekonom. Han blev arbetslös och en kille från hans ekonomi utbildning ville att de skulle satsa på eget, frilansa. Han trodde att tillsammans skulle de kunna bli bra, pappa däremot var alldeles för rädd. Han vågade inte ta det steget, vad han var rädd för vet jag inte. Kanske som många andra att rädslan för att misslyckas stoppade han. Sen han blev av med jobbet har han gått arbetslös och på alla möjliga larviga kurser som arbetsförmedlingen anordnade. Han har sedan dess aldrig känt något värde i sig själv. Tänk om han lyssnat på killen och öppnat eget? Kanske hade han haft jobb tills han blev pensionär eller ännu längre. Kanske hade han inte åkt till Sri-Lanka och ramlat 100 gånger, kanske hade han inte blivit så gammal så tidigt. Kanske hade han till och med hittat en flickvän.

 

Det finns så mycket tänk om i livet och jag vill inte vara den som tänker så. Jag vill bli 70 år och tänka att jag inte ångrat något i mitt liv och att jag tillsammans med maken har gjort det mesta av vårt liv tillsammans.

 

Därför valde jag att våga, därför följde jag mitt hjärta och därför valde jag att säga upp mig. Nu finns inga tänk om, nu finns bara ett öppet fält och jag är redo att låta livet ta mig dit den vill. Allt annat ordnar sig med tiden, just för att jag valt att inte lyssna på mitt ego. Jag tänker inte se tillbaka och ångra mig, jag tänker inte låta rädsla ta över mitt liv (det gör min man så bra åt oss båda). Jag tänker definitivt inte bara ha ett jobb för pengarnas skull (även om jag älskar mitt jobb).

 

Jag tänker låta mig leva och då menar jag verkligen leva.

 

  


 

 

 

 För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. 

Där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.

 

Gillar du inlägget så glöm inte att trycka på hjärtat, det skulle uppskattas mycket.

 
#1 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★:

Tycker det låter helt fantastiskt att du följer ditt hjärta och vågade säga upp dig. Visst är pengar bra, viktigt och allt sånt där. Men ibland är det precis det där med att följa hjärtat som är viktigare :). Att göra saker som får en att må bra :).

#2 - - Jenniey Love:

Det är så modigt av dig att följa ditt hjärta även om ekonomin blir sämre ett tag.

kramiz<3

#3 - - Wifeey:

De e så underbart att läsa att du vågar satsa på din dröm :D
Pengar brukar alltid ordna sig och med din styrka så kommer du få ekonomin att rulla på ska du se <3

Hejja hejja hejja dig

Stor kram till bästaste dig

#4 - - Ulrika Webersköld:

Avskyr försäkringsk ofta stoj om pengar suck
Hoppas din helg börjat bra kramiz 💋❣️😘 ta hand om dej kram

#5 - - Ulrika Webersköld:

Avskyr försäkringsk ofta stoj om pengar suck
Hoppas din helg börjat bra kramiz 💋❣️😘 ta hand om dej kram

#6 - - FSHD Daniel:

Starkt av dig att våga säga upp dig. Jag har gjort samma sak för drygt ett halvår tillbaka. Man måste anpassa sig till den nya ekonomin, men om det är rätt eller fel beror helt på hur man är som person och vad man vill i livet. Hoppas du hittar vad du verkligen vill göra! :)

#7 - - Hanna Karlsson:

Du är så modig och verkligen en förebild. Tänk om fler vågade följa sitt hjärta, våga chansa och inte vara så rädda. Jag tror att mycket hade varit annorlunda då för många människor.

#8 - - Christine:

Wow, vad härligt att du gör det hjärtat säger! Heja dig!! Det kommer att bli magiskt!

#9 - - Jessica Högberg:

fy fan rent ut sagt, så modigt, underbart och härligt. öppen bok, tomma blad, kan göra vad jag vill - jag älskar meningarna och tror också att det väntar något fint på dej där vid regnbågens slut <3

#10 - - Liw:

Jag tycker du är så klok. Man lever bara en gång och man klarar sig på en lön en period. Får prioritera lite annorlunda bara. Man når aldrig sin dröm om man inte chansar och följer sitt hjärta när det typ skriker till en. Känner man så starkt som du gör så är det rätt. Bra exempel med din pappa. Jag hejar på dig❣️