Baka bröd blev kaos.

Tänk att det nya året har gett mig så mycket kraft, jag har en helt annan ork än tidigare, men jag får försöka att inte ta ut segern i förskott utan njuta av det som är just nu. Köket blev städat i förrgår, men som vanligt så kan jag ju inte bara göra en sak när jag ska städa utan 100 saker. Så medan jag städade golv och ytor passade jag på att blocka ur skåp och slänga gammalt som plastmuggar osv. Så skönt, det har inte funnits ork på flera år så jag är glad att jag äntligen kunde ta mig för det. Jag brukar alltid bryta ihop eftersom hjärnan vill, men kroppen inte orkar, men denna gång gick det bra. 

I går fick jag för mig att göra en deg över natten och klockan 06.00 var jag uppe och rullade frallor, en kompis skulle komma och hon fick sig ett helt smörgåsbord. 

Lyxfrulle!
Som vanligt när jag ska baka, så hände givetvis det ena efter det andra. Jag har så svårt att följa recept, vet inte om det har med fibron och koncentration att göra. I varje fall så missar jag alltid och denna gång var som sagt inte annorlunda. 25 gram jäst blev denna gång 100 gram jäst så jag fick göra en liten större deg, men någonstans måste det ändå ha blivit fel.

Det hela började redan i går kväll när maken stod och skrek efter mig och undrade vad jag höll på med, jag sprang ut för att se vad jag lyckats med denna gång (förstod ju att det hade med min bakning att göra). Degen hade svämmat över och kylskåpet var fullt i gägg. Det var bara att torka upp allt, men här vill jag ge en eloge till mig själv. För ett par månader sedan så hade jag bett maken om hjälp med att torka upp, denna gång fixade jag det själv.

Jag delade upp degen i två bunkar och ställde dem längst ner i kylskåpet denna gång. Bra iniativ av mig, för i morse hade degen bestämt sig att flyta ut igen. Jag tog bort det värsta och i helgen får maken och jag hjälpas åt att skura ur kylskåpet, superbra för det har behövts. Så tack degen för att du bestämde dig för att försöka rymma. Frallor blev det i iallafall och goda blev de om jag får säga det själv. Jag är riktigt nöjd över det hela. Maken slapp att göra som han alltid gör dvs ta hand om disken efter mig, för den hade jag också fixat. Heja mig!!!

Jag är ändå så supernöjd över dagen och det mina vänner, var det längesedan jag var. 

2020 ska firas med en ny Sandi. Naglarna fixades i dag och i morgon ska jag klippa mig, en teaser är att det kommer bli lugg på tanta, det ni!


 

 För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. 

Där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.
 
Gillar du inlägget så glöm inte att trycka på hjärtat, det skulle uppskattas mycket.

 

 

 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Vad härligt att läsa ditt inlägg! Jag hoppas att 2020 fortsätter som det har börjat och jag önskar dig all lycka. Så härligt att det blev goda frallor även om vägen dit kantades med små missöden. Bra att du inte bad om hjälp utan löste det själv. Heja dig!

<3 <3 <3 <3

#2 - - Jenniey Love:

Känner igen det där med att det lätt blir rörigt i huvudet medans man till exempel bakar eller lagar mat även om man har recept framför sig. Vad bra att dem blev goda. kramiz<3

#3 - - Netti Starby:

Oj vad jobbigt att det blev så mycket deg att ni fick skura hela kylen. Låter verkligen rörigt för dig men vilken tur att det blev goda frallor. <3 Kramis

#4 - - Ullie:

ja va härligt att det är lite bättre för dej
det är jobbigt när ja man vill mer än kroppen kan eller orkar det är frustrerande men ändå man vill va me o baka även man vet hur det blir efteråt
skönt du e pigg vännen kramar om

#5 - - Jessica Högberg:

Underbart att höra, tom om degen som rymmer för det är energi i inlägget. 2020 blir ett grymt år!! <3