Försäkringskassans slutliga beslut.

Då kom det sista svaret, svaret vi bävat inför. Vår överklagan till försäkringskassan,kom tillbaka med ett negativt svar. De kommer med andra ord att dra bort 25% av min lön. Som det är nu så får vi helt enkelt ta det. Vi kan inte göra så mycket åt det. Vi var ärliga och det var tydligen inte bra att vara, i och för sig så skulle inte vi kunna ljuga så jag är ändå nöjd med vårt val, hade inte gjort det på något annat sätt. För mig är sanningen väldigt viktigt. Däremot är det tragiskt att försäkringskassan inte tar emot detta med öppna armar, att de inte vill hjälpa människor att ta sig ifrån försäkringskassan. Att inte låta dem starta om och att hitta något som passar ens funktionsnedsättning bättre. Jag är glad att jag röstar på ett parti som ser detta, nu var det i och för sig inte politik jag skulle diskutera utan vad som kommer  hända i mitt liv nu.

När jag pratar med folk om att säga upp mig så tror människor att vi har det gott ställt, men det har vi absolut inte. Vi kommer leva på minimum ett tag framöver, men alla fyra har kommit överens om att det är just det här som funkar bäst för mig och familjen. De kommer ha en gladare mamma och fru, en som orkar mer och som mår mycket bättre. En som oftast är hemma när barnen kommer hem och har tid och ork för familjen. Det är värt mycket för oss alla. 

Beskedet om att 25% blev bortdraget av min sjukpenning var tufft att få, men samtidigt så fick det mig att inse att jag nu kan börja med att ta de första stegen ut mot en ny framtid. Jag har ännu inte sagt upp mig, men kommer att göra det nu i slutet av februari. Jag och maken hade vårt första företagsmöte i söndags och är nu på gång med att starta upp vårt alldeles egna företag. I början av februari ska jag på uppföljningsmöte med riksförbundet hjärnkoll och då kommer min presentation skrivas, den kommer sedan läggas upp på deras stora hemsida, men även på den som tillhör oss i Värmland.

Jag och maken ska ta fram en företagspresentation och en ny hemsida är på gång där jag kommer ha allt, även min blogg upplagd. Den kommer starta om helt på nytt för jag känner att jag äntligen har hittat mig själv.

Jag ska också börja läsa lite kurser och först ut är kursen skrivning. Där ska jag få lära mig hur man skriver olika texter och sedan ska jag börja med min bok.

Vet ni…jag kommer definitivt inte se detta som ett nederlag, i stället är detta en helt ny början på mitt och familjens nystartade liv, något vi alla ser fram emot väldigt mycket.  


 

 

 

För er som vill fortsätta följa mig, klicka in på sandifighter och följ min sida på facebook. 

Där uppdaterar jag med varje nytt inlägg jag skriver.
 
Gillar du inlägget så glöm inte att trycka på hjärtat, det skulle uppskattas mycket.

 

 
 
#1 - - Mina:

Fina Sandi ❤
Tänk att en sådan grej trots allt kan göra så att man hittar sin grej. Att hitta sig själv är inte det lättaste och när man väl gör det så är det fantastiskt ❤ Så glad och spänd att få vara med på din resa ❤

#2 - - jessica:

men wow så mycket planer ni har, låter ju super bra detta. ska bli så roligt att följa dig i detta 😍😍

#3 - - Hanna Karlsson:

Vad tråkigt att ni fick avslag på överklagan. Men det låter som att ni har en bra plan för framtiden.

#4 - - Christine:

Det kommer att bli precis så som det ska! Ibland behöver man något som gör att man faktiskt tar steget mot sin dröm! Heja dig!! Go go go! <3

#5 - - Netti Starby:

Vad tråkigt att beslutet blev som den blev men vilka bra planer ni har nu inför framtiden. Fortsätt att ta hand om dig! <3 Kramis

#6 - - Ullie:

nej va tråkigt me ja ni trodde ju nästan det men då får vi se hur det blir me projektet
men ja när man inte mår bra heller så tar man allt så hårt o det blir jobbigt

kram fina <3