Vi lever här och nu.

Då var jag tillbaka, ser min nya och otroligt fina hemsida för det gör nämligen inte jag. Ärligt talat så tror jag att kaos förföljer mig vart än jag må gå. Ni vet en sån där orkan, som går bakom mig hack i häl.

Att jag blev besviken kan man lugnt säga, då tanken jag hade var något helt annat än vad det blev. Ni vet ju själva, man har en bild i huvudet som man tror ska växa fram och sen gör det inte det. Att jag sedan är helt oteknisk hjälper inte precis till.

Nu har jag i alla fall fått hjälp av en vän, så jag vet hur jag ska göra, men jag tänkte att jag skulle ta webbutveckling i nästa kurs och då kan jag kanske få fram något som möjligtvis kan se ut som en hemsida.

Apropå det! Ni undrar säkert vad som hände med mig, det sista ni hörde var att jag sa upp mig och i dag är faktiskt första dagen som jag går arbetslös. Alla andra skulle väl sucka och tycka att livet är hemskt på grund av det, men inte jag. Nej! jag ser fram emot allt som kommer hända, inte för att jag vet vad det är just i dag, men det kommer jag nog bli varse om så småningom. Det som sker just nu är att jag går en skrivkurs på distans via hermods. Första inlämningen blev klar och jag är nervös samtidigt som jag ser fram emot vad läraren ska tycka om mitt skrivande. Ni ser en hel del på bloggen som jag bara får positivt om (tack snälla ni), men det blir en helt annan sak när någon ska gå in och studera varje liten detalj. Nu är jag på modul två och ska påbörja med ett förarbete på en novell. Hur spännande låter inte detta?! Jag ska givetvis börja forma min bok lite, så mitt förarbete får bli om mig själv. Två-tre dikter ska också skrivas och även där tänkte jag använda mig med dem jag ska ha i boken. Antar att jag får skriva om dikterna lite för att få dem mer målande beskrivet, även om jag tror att flertalet har ett bra bildspråk redan. Kursen är på heltid och tar 5 veckor.

Hur har det gått med försäkringskassan? Ja, ni! Åt pipsvängen, nu har de tittat bakåt i min blogg och fått se att jag bloggat sedan starten av min sjukskrivning, återbetalningssumman ligger nu på vackra 25 000 kronor.

Jag har, som ni vet, haft ett break från bloggen. Dels för att bygga den här sidan och dels för att återhämta mig, hitta min väg ur det som sker. Jag har hela tiden varit säker på att det här ska visa mig något som jag sedan ska lära mig av. Att vara ärlig lönade sig inte, men det kommer jag ändå fortsätta med för något annat går emot mina värderingar. Pengar har alltid varit en blockering för mig och ärligt talat så tror jag att det här ska vara ett test för att se hur jag kommer reagera. Hade det här hänt innan all mitt personliga utveckling så hade jag deppat i hop totalt, lagt mig i sängen och mått sämre än någonsin. Så känner jag inte nu däremot. Pengar är bra, men inte allt, vi har så vi klarar oss. Det viktiga för mig är att jag har den delen av livet som jag önskat mig dvs. en familj, min familj. Att jag har lyckats vända det destruktiva och kunnat uppfostra två otroligt fina barn är jag så otroligt stolt över. Varje dag visar de mig kärlek, enormt mycket kärlek och visst, vi har precis som alla våra diskussioner. I slutändan är det okej för den oändliga kärleken jag har till dessa två och som de ger mig kommer vara för evigt. Jag är också glad att jag och maken har ett fantastiskt liv i hop, att vi alltid stöttar varandra. Att vi alltid älskar varandra och att vi är på samma plats i livet, det är värd allt.

Så visst, pengar behövs, men vi har så vi klarar oss. Mat på bordet, ett tak över huvudet och om det skulle krisa sig så har vi ett hus som vi skulle sälja, vi skulle kunna bo billigare om vi behövde. Vi har också en Corvette stående i garaget som vi inte kunnat nyttja på länge, den går också att sälja. Vi har gått om alternativ, det finns lösningar på det mesta. Kanske är det lätt för mig att säga, jag vet att det finns många som har det mycket värre. Jag vet att vi är skyddade och har det bra på det viset, vilket jag är oerhört tacksam för. Mitt liv hade kunnat sluta mycket värre om jag levt kvar i det destruktiva, men jag tog mig ur det och jag finns här nu, jag lever nu och jag vill inte ångra en enda dag av mitt liv. Allt som händer har en mening, du och jag är båda precis där vi ska vara. Det gäller bara att förstå varför saker händer oss, hitta lösningar som sedan tar oss vidare.

Jag har börjat förstå hur mitt liv hänger i hop, vad den röda tråden är och hur jag ska ta mig vidare, vad mitt mål i livet är och hur jag ska kunna hjälpa världen på ett bättre sätt.

Har du hittat ditt uppdrag och vart du vill? Kom i håg kära du att vi bara lever detta liv bara en gång. Vi är här och nu, vi har alla våra superkrafter, det gäller som sagt bara att hitta dessa.

All lycka till att hitta ditt mål och glöm inte att du lever här och nu, du är värdefull och älskad. Ha en fantastisk fin kväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s