Back to top

En helg i skräpets tecken.

Tänk att det ska vara så svårt för solen att titta fram. Fast jag får nöja mig så länge med två underbara dagar med sol-häng och en bok. Jag har faktiskt hunnit läsa klart två böcker under helgen, kändes superbra. Jag har faktiskt saknat läsningen på ett tag.

I går var en sämre dag däremot, men tog en starkare värktablett till kvällen och kände mig piggare i dag. Maken och jag har rensat lite, vi ska nog fortsätta i veckan. Tanken är att vi ska ha ett kontor till mig på övervåningen. tror det kommer kännas mer som ett arbete om jag får ett kontor på övervåningen. Just nu har vi datorn på köksbordet och där kan jag inte säga att det känns så mycket jobb. En ny kontorsstol är inhandlad också. Tänk så dyrt alla ergonomiska saker är. Tror det blir bra i alla fall, känns bra att sitta i den.

En bild från ett (H)järnkolls möte.

Även om ett ställe snart är avklarad när det vår resning av ”skräp” så har vi ännu ett utrymme kvar. Maken har varit den som alltid sparat allt möjligt eftersom det ska ha varit ”bra att ha saker”. Men nu stod han allt och flinade åt mig. Under åren så har jag ”råkat” köpa hur mycket barnböcker som helst. Och jag har faktiskt inte hjärta att skiljas från dem. Jag har skänkt en hel del till second hand, även om mitt hjärta brast. Däremot har jag nog fyra lådor kvar. Det går verkligen inte. Alla böckerna är så fina, trots att de är lästa 100 gånger om så ser de helt nya ut. Det funkar inte att lämna bort alla. Jag kanske får barnbarn i framtiden och då behöver de inte köpa nya böcker. Jag planerar inför framtiden, det är absolut inte för min skull jag sparar dem, eller?! Det är ju trots allt via min läsning som dottern har fått sin kärlek till böcker och det skrivna ordet även om hon har dyslexi.

I helgen hade båda barnen kompisar över, det känns bra att de trivs att vara hemma hos oss. Dottern städade och dammsög sitt rum innan hennes vän kom. Sen kom hon stolt och berättade att hennes rum känns som en liten lägenhet. Jag har aldrig varit på mina barn om att de måste städa sina rum. Jag har heller aldrig städat deras rum åt dem. Deras rum är deras och så länge de visar ärlighet och respekt så kommer det få vara deras egna frizon. Deras privata sfär. Därför känns det extra bra när de kommer ut och hämtar dammsugaren för att själva städa.

Jag hoppas ni alla har haft en underbar helg och att ni precis som vi, fick njuta av två soliga dagar.

sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Comments

 1. Det är så skönt att rensa ut när man är på rätt humör! Om det inte känns rätt att lämna böckerna ifrån dig så ska du inte göra det….. Det ska kännas bra i dig. Du ska vara redo. Kanske du aldrig kommer att bli det och då är det meningen att du ska behålla dem.

  Reply
 2. Hej vännen hur ja än gör och söker på datan kommer ja inte in på bloggen . Vet ju man ska söka i fall den fastnar på något men inget hjälper
  Söker på tele och kom in direkt .. mysko

  Ebba som alltid städar o hjälper till men inte på hennes rum här ”ute” känns roligare 🤭😂 fortsätt städa
  Vi får väl gå igenom hennes sen det är hon själv som bor i det med kompisar och allt kram

  Reply
 3. Det må jag säga att dina barn är duktiga att städa själva=) Mina flickor vår olika den ena slarvig och den andra ordentlig. De fick städa sina egna rum. Jag har även svårt att slänga barnböcker och barnkläder. Jag ska ge bort endel böcker=)
  Visst är det bra att rensa=)

  Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: