Back to top

Att inte lyssna på sina egna tips.

Att inte lyssna på sina egna tips.

Även om jag sitter och pratar om hur man ska vila mellan varven, så kan jag lova att jag lyssnar dåligt på mig själv. Särskilt när det gäller att vara trött och inse sina begränsningar.

I går Tisdag så funderade jag på eftermiddagen varför jag var så trött. Passade extra bra att fundera på det när jag precis skrivit ett inlägg om det. Jag blev irriterad på mig själv och tänkte, ska jag aldrig orka ett smack mer. Det var en av orsakerna att jag sa upp mig, att jag inte orkade hushållssysslor. Mitt blogginlägg tog extra lång tid att skriva inför i dag och allt kändes hopplöst.

En vacker kvällshimmel får mig att fortsätta orka trots att jag bara vill försvinna på grund av min trötthet.

Att få prata om sin dag ger nya insikter.

Så kom maken hem. Oftast sitter vi och pratar om vår dag en stund. Brukar vara super trevligt. När jag skulle berätta min så blev jag chockad. Jag hade hunnit med att ta in en tvätt från linan och vika den. Sätta på en ny tvättmaskin (kläderna fick maken sen hänga upp), skriva mitt långa blogginlägg, göra mat till barnen och tvätta av handfat i badrum och kök. Ja, just det. Jag fick in disk i maskin och fick i gång maskinen.

Att jag blev trött var väl inte så konstigt ändå.

Då först insåg jag: Jag hade hunnit med massor. Inte konstigt att jag helt plötsligt blev trött. Kan däremot säga att det blev för mycket. Efter helgens bravader och gårdagens race är jag ganska så låg i dag. Men det är okej. Barnen värmde upp pannkakor åt oss och jag har fått vila och läsa hela dagen. Jag har helt enkelt fått pausa min vardag, men jag har vetskapen om att gårdagen var en suverän dag där jag fick massor gjort. Att känna mig nöjd är det viktigaste. Pannkakorna var bra att vi fick uppätet, i morgon börjar sommarlovet och då kommer jag och barnen äta lunch i hop. Vi behöver dem inte och kylskåpet fick mer plats när kartongen försvann.

Tack fina läsare för delningar och alla fina ord.

För er som läste mitt blogg inlägg i dag och gillade den. Tack tack tack och tusen tack för alla fina ord. Det värmer mitt hjärta och gör så att jag orkar fortsätta att skriva om mitt liv med kroniska sjukdomar.

sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Comments

 1. Vad mycket du gjorde, förstår att du blev trött av det. Skönt med sommarlov för barnen. Samuel fick lov igår och och Alex och Ida slutar idag. Så härligt ju och vad mysigt att ni kommer kunna käka lunch ihop.

  Reply
 2. Jag håller verkligen med dig och är likadan. Det är lätt hänt att man glömmer bort sig själv och det är onödigt. Härligt att barnen har sommarlov! <3 Kramis

  Reply
 3. Känner så himla väl igen mig i detta ska du veta!! Men man måste verkligen se till att lyssna på sig själv och sin kropp, inte ignorera sina signaler liksom! <3

  Reply
 4. Lät som du fick väldigt mycket gjort den dagen ju, jag är precis lika ibland är jag rent hopplöst dålig att lyssna på mina egna råd och sånt 😂❤

  Reply
 5. Känns igen, även om vi har olika nivå av ork. Idag blev en sjukdag, då jag planerat dåligt och råkat boka in alltför många roliga men energikrävande saker på alltför få dagar…

  Reply

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: