Back to top

Detta sociala system, för inget gott med sig.

I dag kommer jag in med ett kort inlägg om försäkringskassan, ska vidareinformera framöver. Som några vet har jag varit sjukskriven för utmattningssyndrom, från mars-januari var jag hemma utan att göra något förutom att skriva i min blogg. Det var otroligt jobbigt, men jag tog mig genom det, mycket på grund av min blogg och er läsare.

Tyvärr råkade maken yttra sig om denna blogg till försäkringskassan och jag blir dem åter betalskyldig. Jag har överklagat, men deras dom står fast, jag fick deras beslut i dag. Det är mycket pengar då de gott tillbaka till gamla sjukskrivningar också och hittat inlägg då också.

Det känns otroligt surt, kontaktade en advokat i dag och hon kunde ingenting göra, just för att försäkringskassan fick reda på detta av oss. Jag hade en anmälningsskyldighet som jag inte hade tänkt på. Trodde detta bara gällde att föreläsa. Men jag vet att jag blev tillsagt av en internetvän att tänka mig för då försäkringskassan inte är snälla. Behövde bara skriva av mig bland mina salt tårar just nu, men det går över. Jag kommer återhämta mig som vanligt och jag är tacksam för universum som på ett mystiskt sätt kom in och hjälpte oss med pengarna för detta. Jag är så tacksam för allt jag har och äger, all den kärlek jag har och för att ni mina trogna läsare hjälper mig i stunder då jag känt mig totalt orkeslös. Men också för den lärdom jag nu fått genom detta och som jag kan lära ut till andra.

Håll utkik så kommer där ett större inlägg om detta och mina tankar kring hjälp runt en sjukskrivning.

sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Comments

 1. Känns helt galet ju att man inte får skriva en blogg som sjukskriven. Eller fick du pengar genom bloggandet så de därför ser det som arbete? Ser fram mot ditt inlägg där jag får läsa mer. Skönt att det löste sig med pengarna.

  Reply
  1. De räknade hur många inlägg jag lade upp, hur många/dag osv. Kan jag skriva så kunde jag tydligen jobba.

   Reply
 2. Asså jag tycker detta är helt sjukt , jag fattar ändå inte hur dom kan se en blogg som en såndan grej som tydligen skulle vara något man inte kan göra som sjukskrivning. Men vet också fk kan vara riktigt ohumana och tänka så konstigt. Vet av flera personer som haft problem med dom. Vilket också har gjort en rädsla för mig att skaffa mig en sjukskrivning, varit så rädd jag bara skulle få mer problem då med. Ja du vet ju min situation , så ser framemot att läsa mer om detta kram ❤

  Reply
  1. Ja, jag tycker med det är knepigt. Men kan jag skriva så kan jag tydligen jobba.

   Reply
 3. Oj! Hade inte trott att en blogg räknades som arbete på det sättet? Kanske beror på vad man använder den till och om man tjänar pengar på den såklart. Men ja, jag är nästan chockad att du blivit återbetalningsskyldig pga bloggen 😮

  Reply
  1. Det var för att det stod koncentrationssvårigheter på läkarintyget, de har gått tillbaka och titta på hur många inlägg jag lagt upp, vilka dagar. Det andra brydde de sig inte så mycket om. Kunde jag skriva så kan jag ju jobba. Kan ju säga att det blev jag med.

   Reply
 4. Jag hittade din blogg via en annan blogg du kommenterat (som jag följt länge) vars tjej också har bl.a. fibromyalgi. Hon bloggar varje dag och är sjukpensionär sen flera år för ME/CFS och fibromyalgi om jag förstått det rätt. Det är ju helt sjukt att du blivit drabbad så hårt när det uppenbart finns fler som fått en helt annan bedömning. Tycker väldigt synd om dig! Kram

  Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: