Back to top

Om sandifighter.se

Sandifighter.se är ett företag som startades upp genom ett instagram konto om träning. När en blogg startades upp som berättade en historia ändrades instagram-kontot om, men båda behöll sandifighter.se som namn. Sandra Bäckman som driver dessa båda insåg inte att hon var på väg att ändra hela konceptet. I dag är sandifighter.se ett företag. Ett företag som berättar Sandras historia kring en dysfunktionell barndom som orsakade en depression när hon var 10 år. En depression som aldrig gick över. 30 år sedan och efter många besök inom psykiatrin fick hon diagnosen Dystymi. Kronisk depression, en depression som oftast startar när man är barn och som aldrig går över.

I dag driver hon inte bara dessa konton utan som ambassadör för (h)järnkoll så föreläser hon även om sin berättelse. Sandra vill bryta tystnaden, öppna upp för diskussion och ta bort stigmat kring psykisk ohälsa. Hon vill även visa att misshandel inte bara behöver vara fysisk utan också känslomässig (verbal). Hon berättar om tecken man kan se om ett barn mår dåligt och vad sjukdomen innebär som vuxen. Hon berättar också om hur hon har lyckats vända allting.

Sandra under en av sina förläsningar.

Fotograf: Joanna Halvardsson.

Information om mig själv.

Mitt namn är Sandra Bäckman, som ni kan läsa ovanför så lever jag med kronisk depression och fibromyalgi. Två sjukdomar som kom av att jag som ett högkänsligt barn aldrig blev förstådd, hur år av ord som tog sig in i mitt huvud blev min sanning. Jag var en av dem som kunde vända det hela, hitta de små sakerna i tillvaron som ger mig en stund av lycka. Efter minst 20 år av besök hos psykiatrin, suicidal tankar och olika bedömningar, så fick jag 2018 min diagnos dystymi (kronisk depression).

I dag bor jag ute i de värmländska skogarna. I ett litet rött hus med vita knutar tillsammans med min man och två barn. jag har sagt upp mig själv och driver företaget på heltid. Det finns planer om att kunna förläsa om fler ämnen i framtiden.

Med social fobi, kronisk depression och ständig värk, vill jag inte bara nå samhället och föreläsa om barn, jag vill även berätta om hur jag vände på allt och att man kan mer än man tror trots funktionsnedsättningar.

%d bloggare gillar detta: