Back to top

Organisationen företagarna och min dröm.

Inlägget är i samarbete med företagarna.

I dagens inlägg tänkte jag prata om drömmar, vilket jag har en hel del av. En av dessa många drömmar som jag har och som jag just nu jobbar mot är ett eget företag. Att vara min egen med föreläsningar och bloggandet. Jag är inte ensam om att vilja ha bloggandet som ett jobb, vi är många som jobbar för att kunna tjäna pengar. För vissa går det bra, men för en hel del går det sämre. Jag har helt enkelt bestämt mig för att vara i den fösta kategorin.

Ibland har jag känt att jag inte orkar dela med mig av min vardag jämt. När jag sedan har tagit mig en break så har det känts otroligt tomt utan min blogg. Jag hoppas någonstans att fler med värk och depressioner hittar hit och får inspiration av mina texter. Jag hoppas också att människor utan funktionsnedsättningar tycker om mina texter. Att de får en större förståelse för hur vi kämpar med vår vardag. Jag är så otroligt glad för alla som hör av sig och berättar att de tycker om att läsa min blogg. Jag är så otroligt glad för att just du läser mina tankar om min vardag.

Det jag brinner för är att hjälpa.

En av de saker som också är en del av min kroniska depression är just tron på mig själv. Det tillhör självkänslan och den jobbar jag på varje dag. Men när det kommer till det jag skriver så blir jag alltid extra känslig. Därför så ger ni mig en extra spark i baken när ni berättar att det jag skriver blir lättläst. Mina texter är jag, de är inte perfekt meningsuppbyggda, jag går inte efter den svenska grammatiken. Jag skriver på mitt sätt, på ett enkelt sätt. Att acceptera att det är fullt okej kommer ta sin tid, men jag kommer nå dit.

Jag brinner för att lära människor att hitta sin livsgnista, att inte hamna i ett svart hål, att acceptera sitt liv från där man är i dag. Inte på de planer man hade innan man blev sjuk, att ta det från där man står just nu. Därför är min dröm ett eget företag inom just föreläsningar och min blogg. Där hoppas jag kunna göra nytta med inspiration och tankesätt.

Vad är företagarna?

En dröm kan starta på många sätt, för en del blir en dröm bara en dröm. Medans andra driver sin dröm framåt och faktiskt lyckas. Till hjälp finns olika organisationer och företag, där i bland organisationen företagarna.

En organisation för alla företag och med medlemmar från hela Sverige. Organisationen som startades 1905 har gått under flera namn genom åren. 1991 gick småföretagarnas riksförbund samman med företagarförbundet och då bildades Företagarnas riksorganisation. 2003 valde de att förtydliga deras varumärke och därför heter de numer Företagarna. Jag själv tycker det känns bra med en solid organisation bakom ryggen.

Företagarna är en remissinstans till riksdagen vilket innebär att de finns med i viktiga utredningar inom politiken.

De arbetar bland annat för att minska företagares regelbörda och sänka företagarskatter. Deras tanke är att entreprenörer ska kunna fokusera på sina företag istället för att lägga tid på pappersarbete. Eftersom jag själv verkligen ogillar pappersarbete så är jag enormt glad att slippa en del av det nu när jag själv blir företagare. Ja, jag är redan så långt fram i tankarna, attraktionslagen och all that, ni vet!

Varför ska man bli medlem?

  • Att man hjälper till att förbättra förutsättningarna för de små företagarna.
  • Det finns 250 lokala föreningar som anordnar över 1000 seminarium och events varje år.
  • De har olika medlemsförmåner för företagare att ta del av.
  • Nätverket företagarna young finns för de som är yngre än 35 år.
  • Här kan du hitta jurister som kan hjälpa till vid behov.
  • De har både långa och korta kurser anpassade för företagare.

Detta är bara några av de skäl om varför man ska bli medlem i organisationen.

Företagarna hjälper dig förstå GDPR.

En sak som är viktigt att kunna för oss med bloggar, egna hemsidor och webbshops är GDPR. Här hjälper företagarna till så vi lättare kan förstå vad det innebär och hur man hanterar personuppgifter. Du kan du hitta material om hur du hanterar kundregister, fakturor, personal osv. Hanterar man uppgifter om barn så finns där särskilda riktlinjer att följa, dessa hittar du också hos dem. Jag tycker det är skönt att det finns någonstans att vända sig, om man precis som jag tycker att GDPR är krångligt att förstå sig på.

Lyssnar du på podd som jag, så har de även en sådan som tar upp information om företagandet.

För mer information, läs också:

Information om företagarna.

Om medlemsförmånerna.

Politiska frågor som de driver.

Läs mer om GDRP.

Information om mig som driver bloggen.

sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: