fbpx
Back to top

Samarbete med London te exchange.

Inlägget är i samarbete med London te exchange
Jag kan tänka mig att jag inte är ensam som tedrickare och förälder att känna den där känslan. Känslan om att man aldrig ska få dricka en tekopp i lugn och ro. Att få känna smaken ordentligt, att få lukta på ångorna och njuta av den där varma koppen mellan sina händer. Det är alltid något/någon som stör. Just nu har vi tex en nioåring som har otroligt svårt att sova och rätt som det är så dyker han upp för att berätta det.  Att få dricka te, är en riktig lyx. Jag har alltid sett det som det i allafall. Kanske dels för att jag har mina rötter i Sri Lanka, jag vet hur det görs, vilken finess och hur stolta teföretagen är över sina plantage och apparater. Jag har sett hur blad genomgår proceduren till att bli te som vi sedan dricker. Senast var 2017 och vi fick sedan efter en rundtur sätta oss och dricka denna exklusiva dryck. Givetvis har jag 100 st (överdrivet) kort på elefanter, men inte ett enda kort på ett litet teblad. För mig är inte te bara te utan en dryck som man njuter av, den lindrar även min ångest.  För mig och maken är den allra bästa stunden, just på kvällen, när barnen kommit till ro. Den där stunden då vi kan tända ljus bara för oss och att vi tillsammans kan avnjuta en kopp te. Det har blivit lite av vår kvällsritual och nu är det svårt att lägga sig utan den där sista koppen te efter en lång dag.  

 När jag fick höra om företaget London te exchange så blev jag lite extra glad över att få läsa att de har ett underbart miljötänk, detta känns bra i hjärtat. Ekologisk te. Då vet jag att människorna som jobbar som teplockare har goda arbetsförhållanden. För mig är detta extra viktigt då jag sett vilket jobb de utför, det tror man inte riktigt när man sitter där med sin tekopp, att dessa blad är handplockade, att människor lägger ned sin själ i detta. Företaget har även ett fint miljötänk (vilket Greta blir glad åt) då alla förpackningar är återvinningsbara eller biologiskt nedbrytningsbar. För att minimera sina koldioxidutsläpp så undviker de så långt det är möjligt flygfrakt.  De har över 300 olika sorter, plockade i 20 olika länder, några av dessa sorter går endast att finnas hos just london te exchange. De utlovar även en lyxfylld upplevelse genom deras te, det bådar riktigt gott och jag kommer definitivt att testa.  För ett par år sedan hade vi en teffär inne i karlskoga. Tedrickare som både min man och jag är, så var vi givetvis tvugna att prova. Maken som gillar att prova det mesta valde väl lite annorlunda smaker, jag däremot valde just ceylon te. Killen i kassan tittade på mig och frågade om jag var från Sri Lanka och jag svarade att halva jag kom därifrån. Enligt honom var det typiskt Sri Lankeser att prova sitt egna te, just för att kolla äktheten av teet, men också för att det var lite det vi var vana vid. Kanske var det så även jag reagerade utan att veta om det.  För oss som kommer från Sri Lanka ska inte te innehålla en massa smaker osv, den orginella tesmaken är en fantastisk upplevelse bara den. Medans jag alltid dricker mitt te utan smak så har maken en hel hylla av olika smaker ute i köket.  Halvt Sri Lankes som jag nu är kan jag rekommendera Ceylon Blackwood OPCeylon Blackwood OP Jag vet att en av makes favoriter är Rooibus, även det hittade jag på sidan. Ekologisk till och med.  Ekologisk Rooibus Något som jag skulle vilja testa däremot, trots smak (och troligtvis klickar hem) är Pink Tropics. Jag menar bara namnet tar mig till ett varmare land i denna höstkyla.  Pink Tropics Sencha Aloe Vera och ananas låter inte heller allt för illa, eller vad säger ni? Sencha Aloe Vera och Ananas Man kan även hitta vackra teböcker, med underbara landskap på framsidan. Jag hittade en specialutgåva med 100% ren Ceylon svart blommig Broken orange pekoe. Den innehåller lövknopparna av tebladen. (Nu pratar vi fint te, väldigt fint te) Te böckerna finns i flera olika varianter och med olika smaker. Perfekt som julklapp, passa på nu, för det är nedsatt pris på dem.  

  Utsidan

Insidan  För några år sedan fick maken en adventskalender, med 24 olika tesorter, jätte spännande. En liknande tekalender har även London te exchange, så varför inte lyxa till det under kvällarna fram till jul.  Tekalender med 24 olika random smaker. Sidan har även olika presenter och tillbehör till tedrickandet.  Jag skulle varmt rekommendera deras webshop, där man i lugn och ro fundera på vad man vill ha. Det absolut bästa med att handla online. Jag överlyckligt för ett te-samarbete i denna klass och kommer definitivt klicka hem något gott som vi kan lyxa till det med här hemma. Te är verkligen något som går hem hos oss, inte bara för mig och maken, men även hos vår 11-åriga dotter.  


Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *