Back to top

Jobba hemifrån via dator, en ny trend?

Jobba hemifrån via dator, en ny trend?

Att jobba hemifrån via dator är mitt nya kall i livet. Du undrar säkert vad jag gör nu, just i detta nu när jag går hemma. Eftersom jag nu har haft en underbar tur med lite extra pengar så har jag anmält mig till olika kurser. Tanken är att jag ska kunna utbilda föräldrar inom aktivt och låg affektivt föräldraskap.

Det är äntligen tid att få ut en gammal beprövad förhållningssätt när det kommer till föräldraskap och att fostra barn.

Min blogg kommer mer och mer att gå in på detta allt eftersom jag får upp tankar och funderingar kring kurserna och utbildningarna jag går.

Min envishet ger aldrig upp på mig, hur krånglig jag än är.

Jag skulle nog lätt kunna säg att en av de svåraste sakerna i mitt liv, är min envishet. Den ger aldrig upp på mig hur mycket jag än krånglar och hellre vill ligga ned än ta mig upp. Tänk så arg den kan göra mig. Samtidigt är jag stolt över mig själv och att jag lyssnar på den delen av mig.. För även om jag blev återbetalningsskyldig till försäkringskassan så gav jag inte upp, jag fortsatte kämpa mig framåt hela tiden. Även om jag var borta från bloggen så gav jag mig själv kraft att läka och att gå vidare. Och nu ska jag äntligen ta nästa steg ut i livet, att utbilda mig för att kunna jobba hemifrån via dator. Att kunna blogga om det, lägga upp på instagram om mig och min nya vardag bakom min kära datorn.

Promenader och natur man kan ta sig tid till när man har möjlighet att jobba hemifrån via dator.
Underbara promenad tog mig hit.

Jag gav nog upp ett litet tag, när självkänslan sänktes.

Ja, jag gav upp lite då när det var som tyngst. Det kan jag ärligt säga. Men nu är jag tillbaka bakom datorn och där kommer jag bli sittandes eller ståendes. Jag kommer få ett höj och sänkbart bord. Jag har även lagt pengar på att anpassa mina utrymmen så ergonomisk som möjligt.

Det blev för mycket, som om luften bara pyste ut. Ännu en sak på allt som jag kämpat med under en längre tid. Tröttheten, ångesten och nedstämdheten att jag inte kunde arbeta på ett jobb jag älskade. Men jag är stolt över att jag gav aldrig upp helt. Människor kan få tycka vad de vill och då tänker jag främst på det som hände mig på facebook. De vet inte sanningen om mig.

Om nu försäkringskassan hade brytt sig om mig och om vår socialförsäkring fungerade som det skulle så hade även de vetat att jag alltid kämpar, att jag aldrig ger upp. Nu tog jag mig upp i alla fall, inte tack vare dem. I stället har jag mina nära och kära som pushar mig. De stöttar mig i mitt val av studier för att jag sedan ska kunna coacha och utbilda andra genom att jobba hemifrån via min dator och utifrån kundernas tider.. Att lägga upp allt så smidigt som möjligt för dem och mig själv. Jag är så glad att ha stödet av de runt mig och att de vill se mig jobba mot en ny karriär.

Tomheten efter att jag sa upp mig för att fokusera på att jobba hemifrån via datorn.

Jag vet sanningen och den är som så att det tuffaste jag någonsin behövt göra var att säga upp mig. Varje dag jag kliver upp saknar jag mitt jobb och mina stjärnor. Det går knappt en vecka utan att jag undrar hur de har det. Jag saknar dem. Jag sa inte upp mig för att jag ville vara hemma. Nej, jag sa upp mig för att ha en ny chans i livet, innan värk och ork försvann helt ur mitt liv. Jag sa upp mig för att kunna få en chans att jobba hemifrån via dator innan kroppen helt ger upp. Kunna coacha föräldrar och barn för att ge dem alla en större självkänsla och en starkare chans i livet.

Jag är en tjej med tur. Jag kan byta blad.

Att ta sig upp på morgonen varje dag, trots kronisk värk och trötthet, är otroligt tufft. Men vad har vi för val? Vi måste och detta gör vi utan hjälp från någon. Vissa av oss måste jobba heltid, andra halvtid och ändå känna sig konstant trött. Sen finns det de som drömmer om någonting nytt, men inte kan förändra. Antingen på grund av den ork de inte har då de de redan jobbar. Eller de som inte har ekonomi till det och de som är sjukskrivna, men försäkringskassan stjälper i stället för hjälper. Rehabilitering finns inte i dagens samhälle och utan förändring kommer människor missa sina chanser att få jobba hemifrån via dator. Missa sina chanser att få ut sin expertis, kunna lära andra. Jag tror nämligen att vi alla har en sådan liggande nära våra hjärtan. Något vi kan och är duktiga på.

Alla har inte min tur, det regnar inte pengar över dem helt plötsligt. Jag hade den turen att kunna förändra mitt liv, men jag lider med dem som inte kan. Förändringarna kommer nu, det vet jag. Jobb kommer mer och mer skötas över internet, bakom en dator och i hemmet. Vi kommer kunna jobba på våra egna premisser och lägga upp arbetet mer som vi vill.

Det kommer en förändring nu och en ny era. En nystart för många, då man kan jobba hemifrån via dator.

Kurser kommer ske online bakom skype eller teams. Vilket innebär att fler och fler kommer kunna jobba via dator eller plugga på distans. Vilket i slutänden kommer ge fler jobbmöjligheter för oss som inte kan åka till ett vanligt jobb. Vi kommer inte behöva sitta bakom en dator varje dag. Jag som inte kommer upp på morgonen kommer kunna jobba fler eftermiddagar. Det enda som människor behöver nu är hjälp med pengar. Människor med privata utbildningar gör ett otroligt jobb med planering för dem. De är definitivt värda den slanten man lägger på utbildningarna. Alla kan däremot inte betala för att få gå dem och där behövs hjälp.

Vad för hjälp kan jag däremot inte svara på, men kanske kan du komma med tankar kring detta. Jag vill gärna höra hur du tänker så skriv gärna en rad eller två.

Länkar för mer läsning:

Familjeakademin

Förändringar samhället står inför

Från tro på försäkringskassan till misstro.

sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Comments

  1. Hej vännen. Jag fick höra att eftersom jag bloggade under min tid som sjukskriven så är jag en sån som förstör för alla andra. Jag skrev om återbetalningen i en facebook grupp för sjukskrivna. Och fick tillbaka att jag är en sån som sabbar för alla andra.

   Reply
   1. Hej! Såg din kommentar om Bloglovin i min blogg. Svarar här. Nu funkar det inte igen 😡. Bad BL om hjälp fick den omstartad sedan händer inte ett skit. Börjar liksom ledsna, så ska lägga över alla mina favoriter till WP istället. Ingen idé att ha kvar saker på bloglovin när alla bloggar ändå inte syns där. Den sidan var bättre när den var svensk. 😡

    Jag följer din blogg via WP-läsaren. Ett tips är att lägga till min blogg där, då ser du inläggen. Det är så man kan gilla inlägg lätt också. Går via jetpack. Kan hjälpa dig om du skriver till mig på Facebook 😊.

    Reply

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: