Back to top

Kreativitet, mitt sätt att läka.

Hela sommaren har jag gått på någon sorts sparläge och det bara fortsätter. Jag får inget vettigt ur mig, däremot har jag börjat skriva på min bok och det är väl kanske ett steg framåt antar jag. Min kreativitet har legat på noll, tills jag kom fram till att jag skriver boken för hand till en början. Plötsligt flödar orden fram. Jag är helt enkelt inte gjord att sitta vid datorn.

Jag har försökt söka på lite info om fibromyalgi och dystymi på svenska, men det är så svårt att hitta studier osv som gjorts. Ett samtal med en tjej på messenger hjälpte mig däremot. Jag tittar efter de engelska studierna. Jag har via en kurs lärt mig att hitta olika tidskrifter om forskning och dess resultat. Eftersom alla inte kan förstå dem, så har jag valt att läsa igenom dem och försökt förklara vad det står. Sen ska jag försöka att korta ner, skriva min syn på det hela osv.

Två gånger har jag mött en fjäril inomhus och i köket. Båda gångerna fick jag även ut dem lätt. Viskandes till mig så bara jag hörde så fick jag veta att de bar på en gåva. ”Kreativt gestalta det du vill att andra ska se” Att se in i fjärilens öga och inse att klarare än så här kan det inte bli. Jag måste leva min dröm här och nu. Tack vackra fjärilar för ert budskap.

Kanske får detta upp min kreativitet också. Jag gillar att läsa vad forskning kommer fram till kring olika sjukdomar, man lär sig så mycket. Men jag förstår att det är svårt att hänga med i dem. Så snart kommer det komma lite vettigare inlägg.

Tills dess försöker jag få upp min kreativitet med meditation och bullet journal. Tänk det var något jag aldrig trodde skulle ske. Jag har alltid tyckt bujo-kreativitet ser kul ut, men vad har jag att komma med när andra är så duktiga (ja, jag har youtubat de bästa). Tänkte ändå visa en lien del av det jag håller på och fixar. Förra månadens tema blev katastrof. Jag påbörjade, men det blev aldrig klart. Denna månad går det bättre och jag har valt naturen. Hösten är ju så underbar med dess färger och svampar i olika former. Jag gillar att rita kawaii stuk på mina teckningar, den stilen kommer bäddas in i min journal.

Nu hoppas jag att in höst blir fin och att du ska kunna följa mig mer regelbundet. Jag vill inte skriva för skrivandet skull utan det ska föra något vettigt med sig. När jag ändå sitter och målar, varför inte se om jag kan få in ett inlägg samtidigt. Eller hur?!

Skogens vackra höstfärger välkomnas in i mitt liv. Stunden då det gröna är precis på väg att bli gult och rött.
sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: