Back to top

Vart finns blogglistorna om oss med sjukdom.

Vart finns blogglistorna om oss med sjukdom.

Jag mår så gott i solen, värmen är helt underbart för min kroniska ohälsa eller hälsa beroende på hur man ser på det.

Jag vill däremot inte ha solen direkt på mig. En stund kan jag i alla fall sitta, innan jag går vidare till skuggan. Jag ogillar starkt att få för mycket färg på mig. Jag blir alldeles för mörk enligt mitt egna tycke. Maken däremot som gillar mörkare hy försöker med alla medel han har att lura ut mig i solen.

Det är inte så att det tar tid för mig att få färg heller, ge mig 5 min i solen så är det kört. Dottern har fått min hy. Sonen däremot är påklädd från topp till tå. På grund av hans högkänslighet är det jobbigt för honom att vistas i shorts och t-shirt. Något som den person vi gick och pratade med ett tag klassade som en diagnos. Jag känner igen hans egenheter med mig själv och därför vet jag att det tillhör hans högkänslighet. Sen kanske han har en diagnos med, men det får vi i så fall ta längre fram när vi märker att han får problem i skolan.

Skuggan ger mig energi.

Men i skuggan sitter jag gärna med en bok och myser. Just nu läser jag en bok om sömn. Givetvis kommer det komma upp lite funderingar i bloggen om hur detta påverkar fibron. Jag ska bara leta upp hjärnans olika delar och sen göra någon sorts koppling.

Att njuta av familjtid.
Söndags bad. Jag nöjde mig med skuggan i skogsbrynet och på en trästam.

Olika sorters bloggar.

En sak jag har funderat på är detta med bloggar. Letar man så finns det de 10 bästa bloggarna om träning/livsstil/hälsa/barn/kost mm. Men varför ska inte vi som skriver om ohälsa kunna få en sån kategori. Det är ju ganska många som lever med fysisk och eller psykisk ohälsa.

Vi lämnar ut så mycket av oss själva. Och jag tror att våra bloggar skulle hittas lättare. Folk skulle kanske få en större förståelse för de problem vi dras med. Tycker det är synd att vi inte lyfts fram bättre. En av anledningarna till detta är att jag själv älskar att läsa om människor som lämnar ut sig själva så pass mycket för att kunna lära andra om det. Det öppnar upp samtal kring ohälsa.

Men vad vet jag, det kanske finns en sådan lista även om jag försökt söka efter det och inte hittat. I så fall får ni gärna berätta det för mig.

Hjärnans funktion och ohälsa/hälsa bland kronisk sjuka.

Jag slukar allt, läser allt. Jag har undrat vart allt sen hamnar med mitt korta minne. Men det är så himla kul att lära sig, kroppen och hjärnans funktioner är spännande. Det är också kul att läsa om andra och lära sig mer om det de kämpar med.

Med all prat om hur hälsan kan ökas så känns det mer som att inte vi tas på allvar. Vi som kämpar med det varje dag, vi som gjort allt för att hjälpa oss själva till bättre mående, men har insett att det inte finns någon eller något som kan förhindra det.

Jag önskar att vi med kronisk ohälsa/hälsa fick synas lite mer.

Jag önskar att vi kunde tas mer på allvar. Att våra bloggar också kunde få höjas lite och ge oss en bättre status. Allt försvinner inte av träning/matvanorna/samtal. Det hjälper symtomen, men inget försvinner. Sjukdomen finns ändå kvar när det gäller kronisk hälsa eller ohälsa. Att bara komma upp ur sängen varje dag är tufft. Vi går genom våra dagar som zombies, vi gör våra dagliga sysslor genom att vila emellan. Vi försöker orka oss igenom en promenad eller ett träningspass för att underlätta symtomen, vår kropp slår bakut när vi sedan ska sova.

Ändå lever vi fortsätter framåt. Några av oss har gett upp våra liv på grund av det tugga kring oss. Inte för att vara egoister, utan för de inte orkade mer. Det är inte lätt att se sin framtid ändras om. Att bli någon som inte alltid orkar.

Det vi lider av är inte bara lite vardags ångest.

Vi lider av ångest för att vi sörjer den person vi blivit och vi sörjer den gamla personen som en gång var vi.

Ett krig som vi dagligen lever i.

Jag vill att vi ska lyfta fram de som inte orkat, att vi tänker på dem. Att de dog som krigare. Jag vill även lyfta fram de som inte orkar med vardagen och de som är sängliggande. De som fortsätter kriga det krig vi alla lever i, trots det svåra. Även om jag har ont, även om jag upptäcker fler symtom allt eftersom tiden går, så har jag tur att jag orkar klara mig själv. Att jag orkar få ut tankar som många av oss bär. Vi är inte negativa, vi är många som tänker positivt. Men i slutändan har vi kvar vår värk, vår psykiska mående. Det jag hoppades med denna blogg är att hjälpa människor hitta den positiva sidan. Men också att få andra att förstå vår kamp.

Jag önskar människor förstod att det inte går att bara tänka positivt alla gånger. Jag önskar människor förstod att den trötthet, den värk vi har är en enorm tyngd på oss. En tyngd som är svår att alltid bära ensam

Jag vill inte att dagens inlägg ska vara för deprimerande, men jag vill förklara att även om vi försöker vara positiva så är det tufft att vara sjuk. Att inte kunna få jobba och leva ett normalt liv med ett normalt ork. För det är just det vi helst av allt vill göra.

Läs också:

Historik och fakta om fibromyalgi.

Trötthet, en av fibromyalgis symtom.

Dystymi, kronisk depression.

Från tro på försäkringskassan till misstro.

sandifighter@hotmail.com

Kvinna 40 plus. Bor ute i skogen med man och två barn. Jobbar heltid med sociala medier och författarskap, samt att jag föreläser. Vill kunna inspirera andra med kronisk värk och kronisk depression.

Comments

Kommentera

%d bloggare gillar detta: